Al zeker 7 doden door extreme hittegolf in westen van de VS, koeler weer pas dit weekend verwacht

De ongeziene hittegolf die het westen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt nog zeker tot zaterdag aan. Er vielen intussen al minstens 7 doden. De combinatie van de hitte met de uitgedroogde vegetatie en stevige wind wakkert ook bosbranden aan. 

Meer krantenkoppen in België

Ergste noodweer voorbij in het westen, in oosten kan het nog twee uur hevig onweren – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

Erfgoedhalte voor vijftigste verjaardag Festival Dranouter

Op de koer van OC De Klakeye in Dranouter werd een Erfgoedhalte van CO7 onthuld. Die vertelt het historische verloop van 50 jaar Festival Dranouter. De locatie is niet toevallig gekozen. Het is de plaats waar in 1975 de eerste editie van het festival plaatsvond, toen nog de speelplaats van de plaatselijke jongensschool. Op de
The post Erfgoedhalte voor

Lees meer »

Na dodelijk ongeval door noodweer: waarom was park in Ukkel niet vroeger gesloten?

Het Wolvendaalpark in Ukkel, waar gisteren door het noodweer een baby om het leven kwam, was nog geopend toen dat ongeval plaatsvond. Het park valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, die zich voor het sluitingsuur heeft gebaseerd op de expertise van Leefmilieu Brussel. "Maar het is gisteren veel sneller gegaan dan verwacht", legt Judith Verbist van Leefmilieu Brussel uit.

Lees meer »

Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg

In het Scheldetheater in Terneuzen vond het Europees kampioenschap dansen plaats. Als Belgisch kampioen moderne dans was de formatie MOMUS van de dansschool Folle et Fou van Meulebeke rechtstreeks geplaatst om hieraan deel te nemen.
The post Folle et Fou kaapt een Europese titel moderne dans weg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze reporter trok naar de Polderstraat in Londerzeel, waar windhoos spoor van vernieling achterliet: “Ik weet niet of ik ooit nog kan terugkeren”

Een tiental seconden. Langer had een gitzwarte windhoos niet nodig om een spoor van vernieling achter te laten in de Polderstraat in Londerzeel. Onze reporter trok naar de zwaarst getroffen straat van Vlaanderen, waar geschokte inwoners de schade opmeten: “Mijn dakkapel is gaan vliegen”, zegt Jef. “Een van mijn zonnepanelen ligt twee straten verder in een tuin”, getuigt Iris.

Lees meer »

The War on Drugs bekronen het Cactusfestival in Brugge

Patrick Keersebilck, afscheidnemend directeur van Cactus Muziekcentrum, blikt tevreden terug op het Cactusfestival in Brugge. Drie uitverkochte dagen, geen incidenten en een relaxte sfeer. Met als muzikale hoogtepunten punkoma Patti Smith en The War on Drugs. En de schade aan het Minnewaterpark door de modder? Terrein effenen, herzaaien en over drie weken bloeit het gerenoveerde stadspark als tevoren.
The

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast bij haar thuis

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »