Tweede burgemeester vermoord in week tijd in Mexico

De burgemeester van een gemeente in het zuiden van Mexico is vermoord tijdens een bezoek aan een inheems dorp. Er is een onderzoek ingesteld naar moord met verzwarende omstandigheden. Dat hebben de lokale autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Evenepoel zet Vingegaard onder druk

“Ik ben vooral blij dat ik steviger op het podium sta”, zegt Remco Evenepoel, maar mag hij toch niet dromen van die tweede plaats? Hij nadert twaalf seconden op Jonas Vingegaard, die kwetsbaar oogde.

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez stapt op na zijn veroordeling wegens corruptie

In de Verenigde Staten heeft de Democratische Senator Bob Menendez ontslag genomen nadat hij vorige week schuldig is verklaard aan 16 aanklachten wegens corruptie en omkoping. Zijn ontslagbrief is voorgelezen in de Senaat. Volgens de rechtbank heeft Menendez verschillende cadeaus gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar, waaronder goudstaven en een luxewagen. Hij riskeert tientallen jaren cel.

Lees meer »

Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren, geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »