Jasper Sabbe beste provinciegenoot in Brugse triatlon

Met zo’n tweeduizend deelnemers was de 20ste of de feesteditie van de Triatlon Brugge volzet en ook de weergoden waren de triatleten goed gezind.

Joris Basslé kwam in eigen stad als eerste nabij de Carmersbrug uit het water. Hij had omwille van rugklachten enkel voor het zwemmen gekozen. Dus was het uitkijken naar wie er achter hem in stelling kwam. Het waren vooral Joran Driesen en Tom Vander Hoogerstraete als winnaar van vorig jaar die de wedstrijd maakten. Driesen leek uiteindelijk de sterkste loper en won na een aanslepende blessure bij zijn seizoenstart met bijna een minuut voorsprong.

Eerste West-Vlaming

Jasper Sabbe uit Dadizele finishte daarna als eerste West-Vlaming. “Derde worden in Brugge. Ik ben echt supercontent”, glundert de triatleet van SMO. “Ik deed het hier elk jaar met een plaats beter, een podiumplaats was er nog niet. Vorig jaar werd ik vierde.” Bij het begin van het lopen had Jasper er nochtans weinig hoop in. “Ik liep op de vijfde stek met bijna twee minuten achterstand. Vorige week in Kortrijk kon ik een minuut dichtlopen. Dubbel zoveel leek mij toch moeilijk om te doen. Ik zette door en kon zo Tom voorbijsteken. Even later tot mijn eigen verbazing ging dat ook nog bij Sander. In die laatste kilometer ben ik er echt voor gegaan”, aldus Sabbe die volgende week met zijn Franse ploeg naar Bordeaux trekt.

Sander Heemeryck moest net als vorig jaar tevreden zijn met een vierde plaats. Tom Mets werd vijfde nabij de molens op de Vesten van Brugge. Zijn echtgenote Lore Vanclooster won in haar laatste jaar de wedstrijd bij de vrouwen (2u10’36). Linde Herreman werd als snelste zwemster uiteindelijk derde na Isabel Geerardyn.De race bij de trio’s werd gewonnen door Luka Baert, Loewis Kinget en Aaron Decloedt van het Triatlon Brugge Team.

Individueel was er nog een top 10 plaats voor de Bruggelingen Camiel Vandenbussche, Jonas Delrue en Ward Denolf. Bondscoach wielrennen Sven Vanthourenhout volgde daarna op plaats twaalf. De triatlon was tevens het BK voor brandweerlui met winst voor Christel Mathys (dames), Maarten Pieters (heren -40) en Benedikt Pype (heren +40). (ACR)

The post Jasper Sabbe beste provinciegenoot in Brugse triatlon is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom is seks met een wildvreemde man op een snelwegparking zo aantrekkelijk? “Het is geheimzinnig en kost niets”

De 71-jarige Willy Van Tongerloo werd vorige maand gedood op de carpoolparking van de E34 in Oelegem. Het is een plaats waar mannen naartoe trekken om seks te hebben met andere, wildvreemde mannen. Maar waarom doen ze dat? Waarom kiezen ze niet voor de beslotenheid en relatieve veiligheid van een hotelkamer? “Er is meer dan één verklaring voor het fenomeen”,

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »

Autodidact Pascal Alles wint Nederlandse fotowedstrijd

Fotomagazine Zoom.nl organiseerde een grote wedstrijd waaraan liefst 1.567 kandidaten deelnamen. Gistelnaar Pascal Alles (58) kwam als winnaar uit de bus met een mooi portret van zijn zus.
The post Autodidact Pascal Alles wint Nederlandse fotowedstrijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van raketschild tot Europese treintickets: met deze voorstellen hoopt Von der Leyen opnieuw Commissievoorzitter te worden

Doorzetten met de Green Deal, een Eurocommissaris voor Defensie en een plan voor betaalbaar wonen: met een lange lijst politieke plannen en voorstellen, getiteld ‘Europe’s Choice’ hoopt Ursula von der Leyen het Europees Parlement te overtuigen van haar kandidatuur om zichzelf op te volgen als Europees Commissievoorzitter. Wij plukken er 10 opvallende ideeën uit.

Lees meer »

Mountainbiker Jens Schuermans breekt bot in hand tijdens BK in Beringen: morgen opereren om Olympische Spelen nog te halen

Afgelopen vrijdag heeft mountainbiker Jens Schuermans uit Maasmechelen een bot in zijn hand gebroken na een val tijdens het BK in Beringen. Het ongeluk gebeurde net nadat hij de titel van Belgisch kampioen in shorttrack veroverde. Onderweg naar het podium raakte een zak met reservekleren gekneld in zijn wiel waardoor Schuermans ten val kwam. Hij wordt morgen geopereerd om zijn

Lees meer »

Union zal thuiswedstrijd tegen Slavia Praag in derde voorronde Champions League in Lotto Park spelen, ook Cercle en Gent kennen mogelijke tegenstanders

Union neemt het op tegen Slavia Praag in de derde voorronde van de Champions League. De wedstrijden worden afgewerkt op 6 of 7 augustus (in Tsjechië) en 13 augustus (in Brussel). Cercle Brugge komt uit tegen Molde of Silkeborg in de derde voorronde van de Europa League. De verliezer van dat duel komt uit tegen AA Gent in de derde

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »