“Hier moeten alle kinderen op schoolreis komen”: schrijver Bart Van Loo tipt verborgen ruïne in Vlaanderen

Er is een verborgen stukje Gent dat zelfs de monden doet openvallen van wie heel Europa af reisde. “Elke Vlaming moet dit zien”, zegt schrijver Bart Van Loo. “Dit is het nulpunt van het verhaal over ons ontstaan.” Zijn nieuwe Bourgondische boek begint hier. Wat maakt deze plek zo speciaal?

 

Meer krantenkoppen in België

Danny Van den Broucke ziet uitbating strandbar in Middelkerke niet meer zitten: “Onhoudbaar door barslecht weer en dure concessie”

“Amper elf redelijke weerdagen op vier maanden tijd. Zo kan dat echt niet verder.” Danny Vanden Broucke (59) uit Middelkerke wil af van de concessie voor de uitbating van zijn strandbar Krokobeach. Niet alleen het barslechte weer, maar ook de torenhoge concessieprijs die hij ervoor moest betalen, maken het allerminst rendabel.
The post Danny Van den Broucke ziet uitbating

Lees meer »

Comité Dwars door Wervik zoekt overnemers voor twee succesvolle loopevents: “We hebben dringend mensen nodig”

In een officiële mededeling doet het Comité Dwars door Wervik een opmerkelijke oproep. “Wij zijn dringend op zoek naar geïnteresseerde mensen of organisaties die de werking en/of de organisatie van ons comité willen versterken of overnemen”, staat het te lezen.
The post Comité Dwars door Wervik zoekt overnemers voor twee succesvolle loopevents: “We hebben dringend mensen nodig” appeared first

Lees meer »

Londen gaat strijdkrachten evalueren om land te beschermen voor “gevaarlijker wereld”

De nieuwe Britse regering gaat de strijdkrachten evalueren, om het land te beschermen voor een “gevaarlijker en meer volatiele wereld”. De defensie-uitgaven zullen “verantwoordelijk verhoogd worden” om “het uitgeholde Britse leger te versterken”. Starmer wil de uitgaven verhogen tot 2,5 procent van het bnp, kondigde hij aan nadat hij vorige week de NAVO-top in Washington heeft bijgewoond.

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »

Kleinste feestcomité zorgt voor leuk kermisprogramma

In het kleinste dorp van Heuvelland, Wulvergem, biedt het feestcomité andermaal een uitgebreid kermisprogramma aan. Verantwoordelijk daarvoor is het gezin van Tom Racke en Angelle Declercq.
The post Kleinste feestcomité zorgt voor leuk kermisprogramma appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Kindjes op kamp en elke dag aan ’t wachten tot er foto’s online komen?
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt dag twee op gang

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Met het oog op mogelijke onweders later vandaag, worden constructies op de pleinen

Lees meer »

Flamboyante Erika uit ‘B&B zoekt lief’ bleef in Toscane na pijnlijke liefdesbreuk: “Ik heb genoeg van Italiaanse mannen”

Zo idyllisch het Italiaanse Toscane is, zo hevig ging het eraan toe op het domein van Erika Raes (59). Die viel in ‘B&B zoekt lief’ namelijk zo erg in de smaak bij haar kandidaten, dat het tot een hoog opgelopen ruzie kwam. De charmante gastvrouw schrok van zoveel mannelijke aandacht, meer dan twintig jaar na de pijnlijke scheiding van haar

Lees meer »