En daar is ook, eindelijk, de zomer

Meer goed nieuws na de winst van de Rode Duivels: tot woensdag blijft het zonnig en warm. Het KMI voorspelt zomerse temperaturen en droog weer. Vanaf het midden van de week groeit de kans op onweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw tientallen doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Bij Israëlische luchtaanvallen op Centraal-Gaza zijn minstens 20 mensen omgekomen. Dat zeggen de Palestijnse gezondheidsautoriteiten. Gisteren vielen 31 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp in een school in de buurt van Khan Younis. Intussen slaan veel Palestijnen opnieuw op de vlucht voor het oprukkende Israëlische grondoffensief in het noorden van de Gazastrook.

Lees meer »

“Dit was onze beste match tot dusver”: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

01:34 Hoe lang houdt Joe Biden nog vol? Na een week waarin de kritiek op de soms verwarde Amerikaanse president maar niet ging liggen, stellen we de vraag in zijn thuisbasis Wilmington (Delaware).

Lees meer »

Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt”

Kirby Ceulemans (38) en haar zoon Jason (16) baten voortaan de zomerbar Den Agaar uit in de Asstraat 37 in De Mokker. Gevestigd in de nieuwe hangaar van haar vriend Stijn Depoorter, biedt deze sfeervolle bar zowel binnen- als buitenzitplaatsen.
The post Zomerbar Den Agaar in Koekelare opent: “Een droom die uitkomt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin ontkent plannen voor aanslag op topman van Duitse wapenproducent

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »