Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast op kruispunt in Leuven

In het centrum van Leuven heeft een dronken vrachtwagenchauffeur zich vastgereden op een rotonde. Hij bleef maar vooruit- en achteruit manoeuvreren, maar geraakte niet weg. De politie kon de vrachtwagen uiteindelijk wel van het kruispunt wegrijden. De bestuurder wasdronken, hij ontnuchterde in de cel en is zijn rijbewijs kwijt. 

Meer krantenkoppen in België

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

De fontein van Corijn spuit opnieuw in de Ronde Kom

De stad vernieuwde de voorbije maanden de verouderde fontein in De Ronde Kom. In het bijzijn van Lex Corijn, zoon van Raf die ijverde voor een oplossing voor de vissen in De Ronde Kom, werd de spuitfontijn woensdag ingehuldigd. “De schoonheid van deze plek is terug. Ik ben erg dankbaar.”
The post De fontein van Corijn spuit opnieuw in

Lees meer »

Volksgezondheid waarschuwt na recordaantal ongevallen met zwembadproducten: “Symptomen soms zo ernstig dat ziekenhuisopname nodig is”

Nooit eerder kreeg het Antigifcentrum zoveel oproepen voor ongevallen met zwembadproducten zoals chloor als vorig jaar. Een op de drie slachtoffers waren kinderen. Dat blijkt uit cijfers die HLN-consumentenexperte Safia Yachou in handen kreeg. Met het warme weer waarschuwt de overheidsdienst Volksgezondheid om extra voorzichtig te zijn: dit kan je doen om accidenten te voorkomen.

Lees meer »

“Heb hier vrienden voor het leven gemaakt”: Victor Campenaerts sluit “mooiste maand uit zijn leven af” met pintje, maar kijkt vooral uit naar thuiskomst

Victor Campenaerts is een gelukkig man. Hij reed zijn laatste Tour de France voor Lotto Dstny, maar wel eentje die hij niet snel zal vergeten. Als kersvers vader pakte hij zijn allereerste ritwinst in de Ronde van Frankrijk. Ook de topsfeer binnen zijn ploeg zal nog lang blijven hangen: “Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt.”

Lees meer »

Milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland door gebruik wegwerpbekers: festival riskeert boete van 2 miljoen euro

Milieutoezichthouders hebben afgelopen zaterdag een milieumisdrijf vastgesteld op Tomorrowland in Boom, dat laat het Departement Omgeving weten. Het festival gebruikt deze zomer als enig grootschalig muziekfestival een voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. De organisatie riskeert daardoor een boete tot 2 miljoen euro.

Lees meer »