Dertien verdachten van brandstichting opgepakt nadat vuurwerk bosbrand veroorzaakt op Grieks eiland

De Griekse politie heeft dertien mensen opgepakt die ervan worden verdacht vuurwerk te hebben afgestoken vanop een jacht in de buurt van het eiland Hydra. Het vuurwerk was bedoeld om de passagiers te vermaken, maar deed het enige dennenbos van het populaire vakantie-eiland in vlammen opgaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland kocht 3 miljoen wegwerpbekers toen herbruikbare bekers al verplicht zouden worden en riskeert nu 2 miljoen euro boete

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om

Lees meer »

Opnieuw tientallen doden bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

Bij Israëlische luchtaanvallen op Centraal-Gaza zijn minstens 20 mensen omgekomen. Dat zeggen de Palestijnse gezondheidsautoriteiten. Gisteren vielen 31 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp in een school in de buurt van Khan Younis. Intussen slaan veel Palestijnen opnieuw op de vlucht voor het oprukkende Israëlische grondoffensief in het noorden van de Gazastrook.

Lees meer »

Niet voor hartlijders: ondanks erbarmelijk voetbal gaat Engeland na strafschoppen door naar de halve finales

Engeland overtuigde andermaal niet, maar staat wél in de halve finales van het EK. Ze bleven het koelbloedigst in de strafschoppenreeks tegen Zwitserland, Trent Alexander-Arnold vlamde de beslissende elfmeter voorbij Sommer. Ondanks de povere prestatie was Gareth Southgate, de bondscoach van Engeland, een tevreden man. “Mijn spelers waren geweldig”, klinkt het.

Lees meer »

Restaurant Sphere opent dit weekend de deuren op de meest imposante locatie óóit: “Dit zie je nergens anders ter wereld”

Een glazen koepel dat een architecturaal staaltje van wereldniveau is kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Ondernemer Christophe Declerck, die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, dacht op zijn 64e nog lang niet aan stoppen en zag in de blikvanger dé perfecte locatie voor zijn nieuwe horecazaak. Op het Albertplein opent zaterdag een

Lees meer »