Belletje-trek eindigt in ernstig steekincident: minderjarige jongen aangevallen

In de Nederlandse gemeente Nissewaard zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

 

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Amerikanen stoppen met tijdelijke pier voor hulp aan Gazastrook

Palestijnse gewapende groepen uit Gaza hebben honderden oorlogsmisdaden begaan tijdens de aanval op Israël op 7 oktober. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport. Het gaat om een van de meest diepgaande internationale studies tot nu toe naar de aanval die de huidige oorlog in Gaza ontketende. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 juli terug.

Lees meer »

Wapenverantwoordelijke van film ‘Rust’ wil dat zaak opnieuw behandeld wordt

De advocaat van Hannah Gutierrez-Reed (28), de wapenverantwoordelijke van de film ‘Rust’, wil dat haar veroordeling wordt vernietigd of dat haar zaak opnieuw wordt behandeld. Hij heeft hiertoe een verzoek bij de rechtbank ingediend nadat de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin (66) werd verworpen. Dit gebeurde omdat de aanklager ontlastend bewijs zou hebben achtergehouden.

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Modest en Daisy

Modest Vandekerckhove en Daisy Descheemaecker uit de Torhoutsestraat in Ruddervoorde hadden onlangs familie en vrienden uitgenodigd om te klinken op hun 60ste huwelijksverjaardag.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Modest en Daisy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leerlingen VTI in Wingene vergeten neergestorte bommenwerper niet: bombank in Wingene herdenkt fatale crash

Op 19 juli 1944 wordt de B-24 Tondelayo van het Amerikaanse 391ste Bomb Squadron door Duits luchtafweer geraakt. De bommenwerper stort uiteindelijk neer in Wingene. Om die crash te eren, maakte het VTI van Torhout een bank in de vorm van een vliegtuigbom, die een plek kreeg vlakbij de hoevewinkel Vandevannet-Van Wonterghem in de Rozendalestraat. Die winkel bevindt zich in

Lees meer »

Extreem zeldzame walvisachtige aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland: “Sinds 1800 wereldwijd slechts 6 exemplaren beschreven”

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het 5 meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol exemplaren van die soort ontdekt.

Lees meer »