Automobilist (50) botst tegen oplegger: slachtoffer in levensgevaar

Bij een ongeval in Hofstade bij Aalst is in de nacht van zaterdag op zondag een man levensgevaarlijk gewond geraakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Oekraïne schaft zomertijd af

Oekraïne zal vanaf volgend jaar niet meer overschakelen naar de zomertijd. Het parlement zette daarvoor dinsdag het licht op groen, meldt persagentschap Interfax op gezag van parlementsleden.

Lees meer »

Buurman (40) aangehouden voor poging tot doodslag na schietincident in Kortemark

De 40-jarige man uit Kortemark die zondagnacht betrokken was bij een uit de hand gelopen burenruzie waarbij een schot werd gelost, werd maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag, opzettelijke slagen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en verboden wapenbezit. Hij haalde een jachtgeweer boven en schoot ermee op een bestelwagen.
The post Buurman (40)

Lees meer »

Immigranten zijn “Illegale aliens”, Biden “schadelijkste president ooit”: grofgebekte Trump liegt er ook nog eens op los in aanvaardingsspeech

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles – zelfs de oorlog in Oekraïne – krijgen zij de

Lees meer »

Waarom er zo weinig wespen zijn deze zomer

Is het je ook al opgevallen tijdens het barbecueën dat je geen vervelende wespen moet wegjagen? Dat komt omdat er gewoon heel weinig zijn, zeggen experts. Nog een gevolg van het natte en frisse voorjaar. “Maar wees gerust, ze komen nog.”

Lees meer »

Eerste Beach Biatlon in Blankenberge in augustus

Op zaterdag 17 augustus wordt om 16 uur de start gegeven voor de allereerste Beach Biatlon in Blankenberge: een unieke combinatie van karabijnschieten en lopen op het strand en door de duinen. Move-N, de eerste Vlaamse biatlonclub in Vlaanderen, staat in voor de organisatie.
The post Eerste Beach Biatlon in Blankenberge in augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Correcties en aanvullingen juli

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

2,1 miljoen Belgen nemen verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen

Een op de vijf Belgen kreeg vorig jaar benzo’s voorgeschreven, verslavende slaap- en kalmeringsmiddelen. Dat is een vijfde minder in vier jaar tijd, toch blijft het gebruik alarmerend hoog. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag op basis van nieuwe gegevens van IQVIA, een bedrijf dat analyses, technologie en diensten levert voor de gezondheidssector.

Lees meer »