WIELERKORT. Andrea Piccolo verdacht van het vervoeren van menselijk groeihormoon, EF ontbindt contract

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe Fleetwood Mac ondanks overspel, drugs, jaloezie en vechtscheiding alsnog een superband werd: “Zonder die miserie was het nooit gelukt”

Stevie Nicks (76), de iconische frontvrouw van Fleetwood Mac, annuleert haar enige solo-optreden in ons land. Jammer, want samen met haar compagnons heeft ze geschiedenis geschreven. En dan hebben we het niet alleen over hun vele hits, maar ook over de talrijke intriges en het drugsgebruik. Duik mee in het verhaal van de rockband die z’n cocaïnedealer op de platenhoes

Lees meer »

Natourcriterium Aalst strikt groene trui Biniam Girmay

Biniam Girmay, de groene trui uit de Tour, komt naar het natourcriterium in Aalst. Dat heeft de organisatie zonet bekend gemaakt. De renner uit Eritrea is de grootste naam die voorlopig heeft toegezegd voor de wedstrijd op 22 juli. Gele trui Tadej Pogacar komt zo goed als zeker niet. Door de Olympische Spelen is het voor de organisatie moeilijker dan

Lees meer »

Niels Albert zingt de Brabançonne, maar vooral bier en frieten: Belgen vieren nationale feestdag op Tomorrowland

Het is vandaag 21 juli, de Belgische feestdag, en dat vieren ook veel Belgen op Tomorrowland. Average Rob en Omdat Het Kan zorgen voor één groot Belgisch feest op de Mainstage. Maar hoe goed kennen de Belgen nu eigenlijk hun eigen volkslied? Niels Albert toont alvast het goede voorbeeld. Al wordt snel duidelijk waar vooral de prioriteiten liggen van ‘ons

Lees meer »

Hoofd Secret Service gaat in Congres getuigen om aanslag Trump

De directeur van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle getuigt op 22 juli voor het toezichtcomité van het Huis van Afgevaardigden naar aanleiding van de recente moordaanslag op voormalig president Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. Dat meldt het Huis-comité dat de hoorzitting zal leiden.

Lees meer »

CD&V Wervik zegt nee tegen moskee: “Er is geen draagkracht voor in onze stad”

De meerderheidspartij CD&V in Wervik, met lijsttrekker Bercy Slegers, komt voor het eerst naar buiten met een politiek standpunt over de situatie in Salons Tabaksbloem in de Ommegangstraat waar moslims uit een ruime regio verzamelen. “Wij voelen aan dat er geen draagkracht is voor een moskee in onze stad.”
The post CD&V Wervik zegt nee tegen moskee: “Er is

Lees meer »

Dochter van Danny Fabry mengt zich in vete met Danny Junior: “Papa mág niet op bezoek bij hem, dat is de waarheid”

Op z’n 48ste al getroffen door een zware beroerte. Danny Junior, zoon van Danny Fabry (75), gaat door een hel. En op enige steun van zijn beroemde vader moet hij niet rekenen, zo liet de zanger al verstaan. Volgens zijn dochter Lauren (23) zit de zaak echter anders in elkaar. “Papa was gewoon niet welkom”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

KIJK. “Nog veel werk om die twee aan te vallen”: dappere Evenepoel krijgt lik op stuk van Vingegaard, maar heeft geen spijt

Gespeeld, maar niet gewonnen. Remco Evenepoel koos in de laatste bergetappe van deze Tour vol voor het offensief, maar liep op een counter van Jonas Vingegaard. Geen drama: zonder ongelukken in de slottijdrit eindigt hij morgen als derde in zijn eerste Ronde van Frankrijk. “Ik ben superfier op wat ik al gedaan heb, maar ik zou graag afsluiten met een

Lees meer »

Zes doden na schietpartij in moskee in Oman: IS eist aanslag op

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft de aanslag in de buurt van een moskee in de Omaanse hoofdstad Muscat opgeëist. Dat doen de terroristen in een verklaring die verspreid is door het aan IS gelieerde persbureau Amaq. Doelwit van de drie terroristen was een bijeenkomst van sjiieten, klinkt het. IS beschouwt sjiieten als afvalligen. Bij de aanval kwamen zes mensen om en

Lees meer »

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »

Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys”

Voortaan kunnen groepen Oostende ontdekken met een reeks straffe verhalen over IJslandvaarders en kapers. Gebracht door gids Dany Hendrickx die daarvoor in de huid kruipt van burgemeester Jean Baptiste Serruys.
The post Dany Hendrickx verzorgt gidsbeurten over IJslandvissers en kapers in Oostende: “Ik kruip in de huid van burgemeester Serruys” appeared first on KW.be.

Lees meer »