Watertekort op populair toeristisch eiland Capri, toeristen niet welkom

Capri, het beroemde Italiaanse toeristische eiland in de baai van Napels, is tijdelijk gesloten voor toeristen. De lokale autoriteiten gaven zaterdag het bevel tot sluiting vanwege een probleem met het waterdistributienetwerk.

 

Meer krantenkoppen in België

Zonnig aan zee en droog weer, maar komende nacht code geel voor regen

Het zonnetje schijnt en het is aangenaam warm op deze Vlaamse feestdag. Het blijft ook droog, al mogen we ons in de loop van de avond en vannacht aan regen verwachten. Plaatselijk kan er veel regen vallen die tot overlast kan leiden, het KMI geeft voor sommige provincies dan ook code geel uit. Morgen voelt het even als herfst, maar

Lees meer »

Vandaag drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code oranje voor zwaar onweer

Vandaag begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code oranje afgekondigd. De

Lees meer »

Chinese wetenschappers creëren robot met menselijke hersencellen

De onderzoekers van de universiteit van Tianjin zijn erin geslaagd om een robot aan te sturen met behulp van wat ze een “mini-brein” noemen. De technologie werkt door een gekweekt brein te koppelen aan een chip die signalen kan versturen en ontvangen. Dit systeem decodeert informatie en maakt het mogelijk voor de robot om te leren reageren op zijn omgeving.

Lees meer »

Amerikaan (21) schiet ex-vriendin en drie anderen dood op verjaardagsfeestje, daarna pleegt hij zelfmoord

In de Amerikaanse staat Kentucky heeft een 21-jarige man zijn ex-vriendin en drie anderen doodgeschoten tijdens een verjaardagsfeestje, waarna hij zichzelf van het leven beroofde. De dader was geen onbekende voor de autoriteiten. Eerder was hij veroordeeld voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, waarvoor hij een voorwaardelijke straf van vijf jaar kreeg.

Lees meer »

Koperdief is auto kwijt na arrestatie

“Ik zou graag mijn auto terugkrijgen, anders raak ik niet aan een job.” Een 36-jarige man uit Staden zag zijn Peugeot Partner in beslag genomen nadat hij na een diefstal van koperkabels in Roeselare kon tegengehouden worden. Zijn ‘partner in crime’ op de passagiersstoel bleek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben. De smeekbede bleek tevergeefs.
The post

Lees meer »