Vuurwerk op jacht voor kust van Hydra veroorzaakt bosbrand

Griekenland wordt geteisterd door een reeks branden in het hele land. Volgens de brandweer zijn veel van die branden een gevolg van de roekeloosheid van mensen, die ondanks voortdurende waarschuwingen toch vuurtjes maken. Zaterdagavond waren het de passagiers van een jacht die vuurwerk afstaken voor de kust van het eiland Hydra, zoals Griekse media meldden.

 

Meer krantenkoppen in België

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Twee weken was Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

Mathieu van der Poel die “meer verwachtte van Tour”, wint Natourcriterium in Roeselare en blikt vooruit op de Spelen: “Belgen hebben sterk blok”

Mathieu van der Poel (29) heeft het Natourcriterium in Roeselare op zijn naam geschreven. De wereldkampioen blikte daar voor het eerst terug op de Tour, waarvan hij “meer verwacht had”. Maar de wereldkampioen is nu al volop bezig met de Olympische Spelen. “Remco en Wout zullen grote concurrenten zijn, maar ook Jasper Stuyven reed héél sterk in de Tour.”

Lees meer »

Vermandere door de Anderen vervangt Willem Vermandere op jubileumeditie Festival Dranouter

“De vervanger voor Willem Vermandere op onze jubileumeditie ’50 Years Of New Traditions wordt het unieke ‘Vermandere door de anderen’”, meldt de organisatie van Festival Dranouter. Enkele weken geleden liet Willem Vermandere weten dat hij stopt met optreden op 84-jarige leeftijd. Hij stond 54 jaar op de planken. De concerten die nog gepland stonden, worden geschrapt.
The post Vermandere

Lees meer »

Met The Grand krijgt Nieuwpoort een van zijn iconische monumenten terug

Exact 100 jaar na de bouw van het Grand Hotel, zal het iconische gebouw weer uit zijn as verrijzen. Het nieuwe prestigeproject wordt dé blikvanger van Nieuwpoort en zal verschillende functies vervullen. De nieuwe syndicus van The Grand is Wim Demeester van Immo Group-S. Hij blikt alvast vol enthousiasme vooruit. “Het doel is om een gezond evenwicht te creëren tussen

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »