Vier mensen vermist na noodweer Zwitserland

In Zwitserland worden vier mensen vermist na noodweer. Onweersbuien en hevige regenval veroorzaakten overstromingen en een aardverschuiving in het zuidoosten van het land, meldt de politie van het kanton Graubünden. 

Meer krantenkoppen in België

Pensioenleeftijd moet naar omhoog in China

China wil de pensioenleeftijd verhogen. Op dit moment ligt de gemiddelde levensverwachting in China hoger dan in de Verenigde Staten, terwijl de huidige wettelijke pensioenleeftijd een van de laagste ter wereld is. Door de pensioenleeftijd op te trekken zou de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

Lees meer »

VRT bouwt exclusiviteitscontracten af en lanceert nieuwe constructie voor BV’s, maar er zit een addertje onder het gras

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

“Over 14 uur lig ik onder het mes”: Van Gerwen heeft na bloedstollende ontknoping even andere dingen aan z’n hoofd

De World Matchplay kent zijn kampioen: Luke Humphries. De wereldkampioen trok in een spannende finale tegen Michael van Gerwen aan het langste eind. Het is zijn allereerste Phil Taylor-trofee, het maakt hem 200.000 pond (168.000 euro) rijker. Van Gerwen kan er wel mee leven, zeker omdat hij nu even andere dingen aan z’n hoofd heeft. “Over 14 uur ga ik

Lees meer »

Het mooiste podium is meteen ook het allerduurste op Tomorrowland: “Enkel die schermen alleen al vroegen een investering van tien miljoen euro”

Een verjaardag vraagt om lichtjes. Véél lichtjes. Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten is al 20 jaar hofleverancier van led-schermen bij Tomorrowland, maar kleurt voor het jubileum met zijn Pixelscreen graag eens los buiten de lijntjes. “Het hoofdpodium wordt ongezien”, klonk het. “Enkel die schermen alleen al vroegen om een investering van tien miljoen euro”. ’s Nachts bleek zijn gelijk.

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutsesteenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »

Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op zijn 27ste in eerste klasse: deze “niet-profrijpe” voetballer effende zijn eigen pad

Joedrick Pupe is een naam om in het oog te houden bij de start van de voetbalcompetitie. Door blessures liep zijn weg naar de top niet over rozen, maar nu staat de Bruggeling, die in Oostende ook een koffie- en ijssalon heeft, met FCV Dender EH in eerste klasse.
The post Bruggeling Joedrick Pupe debuteert met FC Dender op

Lees meer »