Transportschip loopt vast in sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen

In Moen, bij Zwevegem, is een groot transportschip van 100 meter lang vastgelopen in een sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk. Toen het water in de sluis zakte, bleef het schip met de achterkant hangen aan een deel van de sluis. Specialisten bekijken nu hoe ze het schip kunnen wegkrijgen. 

Meer krantenkoppen in België

Brugge renoveert veertien stadsgebouwen op duurzame wijze

De Stad Brugge wil de energetische renovaties versnellen. Daarom wordt een samenwerking aangegaan met D-Watt, die optreedt als Energy Service Company (ESCO) voor de energetische renovatie van veertien stadsgebouwen. Er wordt in het project 6,6 miljoen euro geïnvesteerd.
The post Brugge renoveert veertien stadsgebouwen op duurzame wijze appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aantal ongevallen met vluchtmisdrijf neemt toe, steeds meer daders gevat

Het aantal vluchtmisdrijven is de afgelopen 10 jaar met 9 procent toegenomen. Elke week gebeuren er zo’n 100 ongevallen met vluchtmisdrijf. Dat wil zeggen dat bij 1 op de 8 letselongevallen – waarbij kwetsbare weggebruiker het vaakst slachtoffer zijn – de dader de vlucht neemt. Wel worden die daders steeds vaker gevat. Dat blijkt uit cijfers van Vias.

Lees meer »

Onwaarschijnlijke beelden: fietser negeert gesloten overweg en vermijdt op nippertje aanrijdende trein

Een fietser is donderdagmiddag aan de dood ontsnapt toen hij een gesloten overweg in Oud-Heverlee overstak. Enkel zijn voorwiel werd geraakt door de aankomende trein. Het treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert was wel even verstoord. “Riskeer je eigen leven niet en respecteer altijd de slagbomen en rode lichten”, waarschuwt spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Lees meer »

“Hoe heeft niemand dit opgemerkt?” Familie van Harmony (7) blijft met veel vragen achter na verdrinking op schooluitstap

Twee weken nadat de 7-jarige Harmony Francis verdronk bij een schooluitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten, blijven voor de familie nog steeds veel vragen onbeantwoord. “Hoe is dit kunnen gebeuren?”, klinkt het bij moeder Rosemary. Zaterdag wordt het jongetje in Antwerpen begraven. Om de begrafenis te kunnen betalen, zijn vrienden uit de Afrikaanse gemeenschap een geldinzamelactie gestart.

Lees meer »

Veerdienst Schellebelle wordt opnieuw opgestart

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, geleidelijk opnieuw uitvaren. De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Nu is er dus een tijdelijke oplossing. Dat bevestigt het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).

Lees meer »