Taiwan detecteert 41 Chinese vliegtuigen rond eiland

Het Taiwanese ministerie van Defensie heeft zaterdag meegedeeld 41 Chinese militaire vliegtuigen gedetecteerd te hebben in de buurt van het eiland. Sinds de inhuldiging van de nieuwe president, Lai Ching-te, in Taipei zijn er al talloze inbreuken geweest.

 

Meer krantenkoppen in België

Zijn de kandidaat-voorzitters straks met 7? Ook Frédéric De Gucht werpt zich mogelijk in de strijd om voorzitterschap Open Vld

Telt Open Vld straks 7 kandidaat-voorzitters? Na Tineke Van Hooland, Maurits Vande Reyde, Vincent Verbeecke, Eva De Bleeker en Bert Schelfhout heeft ook Frank François zich op de valreep kandidaat gesteld om Tom Ongena op te volgen als voorzitter van Open Vld. Allicht werpt Frédéric De Gucht zich vandaag ook nog in de strijd om het voorzitterschap van de liberale

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brandon ziet slachtoffer onder wielen liggen: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

“Eerst nog taart gegeten voor z’n jarige vrouw, paar minuten later was hij dood”: Eddy (64) maakt ongelukkige val met crossmotor

Wat een gezellige zaterdagnamiddag onder vrienden moest worden, eindigde op het motorcrossterrein in Komen in groot verdriet. Eddy De Roust (64), een ervaren crosser uit Wingene, maakte een ongelukkige val op het circuit en overleefde dat niet. Heel wat aanwezigen waren getuige van het voorval en het was onmiddellijk duidelijk dat alle hulp te laat zou komen. “Het absurde is

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers

In Oostende werd een nieuw omkleedhokje op het strand in gebruik genomen, ter hoogte van de Christinastraat. Het zal beschikbaar zijn tot eind september. De stad wil hiermee de ervaring van zowel lokale bewoners als toeristen verbeteren. Het is een realisatie van de Stedelijke Werkhuizen.
The post Nieuwe omkleedhokjes met douches zorgen voor extra comfort voor Oostendse strandgangers appeared

Lees meer »

Al 200.000 bezoekers voor gerenoveerd Provinciaal Hof in Brugge

Deze week werd de 200.000ste bezoeker van het in april geopende Provinciaal Hof in Brugge verwelkomd. Mireille Castelein (67 jaar) en Lothaire Leclercq (77 jaar) uit Brugge zijn grote fans van het Provinciaal Hof. Het is al de derde keer dat ze het Provinciaal Hof bezoeken en ze komen zeker nog terug.
The post Al 200.000 bezoekers voor gerenoveerd

Lees meer »