Stad Halle betaalt huur van enkele pop-upwinkels: “Jonge ondernemers stimuleren om leegstand tegen te gaan”

Vanaf dit weekend verschijnen er enkele nieuwe pop-upwinkels in het centrum van Halle. Het gaat onder meer om een sneakershop, een winkel met zelfgemaakte honing en een shop met kinderspullen. Opvallend, het is de stad Halle die de winkelpanden huurt. De uitbaters van de pop-upwinkels betalen dus geen huurgeld en krijgen de kans om van het ondernemerschap te proeven. 

Meer krantenkoppen in België

Ye opnieuw aangeklaagd om stelen muziek: “Gaat over meer dan geld”

Ye, voorheen Kanye West, is aangeklaagd omdat hij muziek van een andere partij zou hebben gestolen om te gebruiken in zijn eigen werk. De Amerikaanse muzieksite Billboard heeft juridische documenten in handen waaruit blijkt dat de 47-jarige artiest onrechtmatig stukken uit het lied ‘MSD PT2′ heeft gebruikt voor zijn eigen liedjes ‘Hurricane’ en ‘Moon’.

Lees meer »

Genk en Hasselt pakken ‘laadpaalklevers’ aan, nieuwe laadpalen verklikken of auto al volgeladen is of niet

Hasselt en Genk gaan maatregelen nemen tegen zogenoemde ‘laadpaalklevers’, chauffeurs die hun elektrische wagen te lang of onnodig op een parkeerplaats met een laadpaal laten staan. Genk gaat laadpalen inzetten met een nieuwe technologie die aangeeft welke wagens al opgeladen zijn. Ook Hasselt wil slimme laadpalen inzetten. Dat schrijft Het belang van Limburg en het nieuws is aan onze redactie

Lees meer »

Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis

Tijdens het eerste weekend van augustus is Egem weer in de ban van de Sint-Germanuskermis. Nieuw op de kermisaffiche zijn de Dorps-minigolf en het speeldorp.
The post Dorps-minigolf en speeldorp tijdens Egemse kermis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Unie wil belangrijke ministerraad in Hongarije boycotten, uit protest tegen bezoek van Orbán aan Poetin

De Europese Unie is van plan een informele, maar symbolisch belangrijke Europese ministerraad eind augustus in Hongarije te boycotten. Dat zou ze willen doen als protest tegen het bezoek van de Hongaarse eerste minister Viktor Orbán aan de Russische president Vladimir Poetin vorige week. De Europese Commissie zegt intussen haar geplande werkbezoek aan Hongarije af en stuurt geen commissarissen naar

Lees meer »

Noord-Korea stuurt nieuwe afvalballonnen de Zuid-Koreaanse grens over

Noord-Korea heeft donderdag opnieuw ballonnen met vermoedelijk afval naar Zuid-Korea gestuurd, melden Zuid-Koreaanse media. De afvalballonnen lijken volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg te zijn naar het noordelijke deel van de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt.

Lees meer »

Amerika-kenner over Trumps running mate: “Hij heeft alvast één grote troef”

De man die Donald Trump als zijn running mate en dus mogelijks vice-president aanstelde, J.D. Vance, was acht jaar geleden nog een rabiate tegenstander van Trump. Hij suggereerde zelfs dat Trump “de Amerikaanse Hitler” was. Waarom koos Trump deze senator uit Ohio als zijn rechterhand en waarom steunt Vance presidentskandidaat Trump nu wel volop? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »