Pieter Kookt in Roeselare wordt vanaf begin augustus restaurant Flambée: nieuwe eigenaars Jean-Louis (29) en Kim (26) tellen af

Eind april raakte bekend dat Pieter Kookt in de Delaerestraat in Roeselare na 25 jaar de deuren sluit, maar in dezelfde adem werden ook al de nieuwe eigenaars genoemd. Vanaf dinsdag 6 augustus openen Jean-Louis Degryse (29) en Kim Pattijn (26) er hun restaurant Flambée. Het koppel uit Roeselare staat alvast te popelen om eraan te beginnen. “Het mag er nu zo snel mogelijk gaan zijn, zodat we kunnen doen wat we het liefst doen: het restaurant openhouden”, klinkt het.

Zaterdag 22 juni staat zaakvoerder Pieter Lauwers voor het laatst achter de kookpotten in zijn restaurant Pieter Kookt in de Delaerestraat 32 in het centrum van Roeselare. Na 25 jaar trekt hij er de deur definitief achter zich dicht. Maar lang zal het restaurant niet gesloten zijn, want met Jean-Louis Degryse en diens vriendin Kim Pattijn werd al vrij snel een nieuwe eigenaar gevonden. “Een tijd terug kwam ik Pieter tegen op café”, doet Jean-Louis ons het verhaal. “Het was een fijn weerzien, want als student heb ik mijn stage bij Pieter Kookt gedaan en na mijn studies heb ik er ook drie jaar gewerkt in het weekend. Ik heb dus altijd een goed gevoel gehad bij de zaak. Die dag dat we elkaar weer tegen het lijf liepen, raakten we aan de praat en vertelde Pieter over zijn plannen om het restaurant te laten overnemen. Uiteindelijk hebben we dan afgesproken samen met Kim en werd alles behoorlijk snel concreet.”

Jean-Louis en Kim waren uiteindelijk vrij snel overtuigd om het restaurant over te nemen. Een droom werd zo werkelijkheid. “We zijn allebei van Roeselare, we hebben hier een huis samen, we hebben dochtertje van 2 jaar en al onze vrienden wonen hier. We wilden dus heel graag in onze eigen stad een nieuw verhaal starten”, aldus Jean-Louis, die tot voor kort bij hotel en restaurant De Goedendag in Lissewege werkte als chef. Kim deed dan weer de nodige ervaring op in de zaal bij Hertog Jan in Brugge, CRKL in Roeselare en laatst deed ze nog de administratie en sociale media bij De Jonkman in Brugge. Aan ervaring geen gebrek dus bij het koppel.

Nieuwe naam en uitgebreid concept

Jean-Louis en Kim openen op dinsdag 6 augustus de deuren van hun eigen zaak, die ook een nieuwe naam krijgt: Flambée. “We waren allebei overtuigd om voor een Franse naam te gaan”, gaat Jean-Louis verder. “Opeens zei mijn vriendin ‘Flambée’ en we waren meteen verkocht. In de keuken wordt er regelmatig eens alcohol in brand gestoken, flamberen dus. Zo was het eigenlijk snel beslist. We vinden het wel leuk: een beetje vuur, passie en je kan er ook wel wat mee gaan spelen.”

Ook het concept ondergaat een wijziging. “We breiden het wat uit. Pieter werkte met een concept waarbij hij in het weekend één vaste menu serveerde. Op zaterdagavond en zondagmiddag willen we dat behouden, maar wel met een tweetal keuzemogelijkheden. In de week willen we dan ook à la carte werken, maar zal de menu ook te verkrijgen zijn. À la carte willen we niet te uitgebreid gaan. We willen vier voorgerechten en vier hoofdgerechten aanbieden, maar we zullen die wel per seizoen wijzigen. Zo zullen de klanten het hele jaar door een andere kaart ter beschikking krijgen en moeten ze niet telkens hetzelfde eten. Dat vinden we wel heel belangrijk. In de week zullen we ’s middags ook een lunch voorzien. Concreet willen we dus wel de kwaliteit van Pieter Kookt behouden, maar zullen we er uiteraard onze eigen stempel op drukken.”

Gespannen

Met Flambée willen Jean-Louis en Kim zich focussen op maximum vijftig eters. Dit samen met hun drie medewerkers. Het koppel kijkt alvast gespannen uit naar de opening. “We kijken er heel hard naar uit. Het is een droom die uitkomt voor ons allebei. We hebben al heel wat positieve reacties gehoord, dus dat geeft ons veel goesting om eraan te beginnen. Het mag nu zo snel mogelijk 6 augustus zijn, zodat we kunnen doen wat we het liefst doen: het restaurant openhouden”, besluit Jean-Louis. (MB)

Flambée in de Delaerestraat 32 in Roeselare is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag zowel over de middag als ’s avonds open. Op woensdag en zondag is het restaurant enkel ’s middags open. Op maandag is Flambée een volledige dag gesloten. Meer info vanaf maandag 24 juni op www.flambée.be.

The post Pieter Kookt in Roeselare wordt vanaf begin augustus restaurant Flambée: nieuwe eigenaars Jean-Louis (29) en Kim (26) tellen af is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer

Twee mannen van 27 en 30 jaar uit De Panne zijn vrijgesproken voor een poging tot diefstal met een inbraak bij een notoire drugdealer in De Panne. Ze probeerden zijn deur in te stampen om een schuld te vereffenen maar dat mislukte. De rechter vond de feiten niet bewezen.
The post Vrijspraak voor vermeende inbraakpoging bij notoire drugdealer appeared

Lees meer »

Meer dan 4 ton voor Antwerpen bestemde cocaïne in beslag genomen in Paraguay

In het Zuid-Amerikaanse Paraguay heeft de anti-drugspolitie meer dan 4 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een suikertransport dat vanuit de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion onderweg was naar de haven van Antwerpen, melden de autoriteiten dinsdag (plaatselijke tijd). De vangst van 4.016 kilo cocaïne is voor Paraguay een “historisch record”, zei Jalil Rachid van Senad, het Nationaal

Lees meer »

Evenepoel zet Vingegaard onder druk

“Ik ben vooral blij dat ik steviger op het podium sta”, zegt Remco Evenepoel, maar mag hij toch niet dromen van die tweede plaats? Hij nadert twaalf seconden op Jonas Vingegaard, die kwetsbaar oogde.

Lees meer »

Rachel (36) staat voor raadsel wanneer ze onbekende kledingstukken in haar huis vindt, tot ze bewakingsbeelden bekijkt

Sokken, baby- en kinderkleren, handdoeken en vesten: de Welshe Rachel Ward uit Anglesey stond voor een raadsel toen er onbekende kledingstukken in haar woning bleven verschijnen. De verpleegster bekeek daarom de beelden van haar bewakingscamera, en deed een vreemde ontdekking. Een van haar vijf katten, Marvin, was erin geslaagd om de kleren van bij haar buren te stelen en naar

Lees meer »

Nooit zoveel vluchtmisdrijven. Lotte (38): “Ik verloor de liefde van mijn leven. De dader stak zijn auto in brand om niet gepakt te worden”

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

“Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar eerste Olympische Spelen

De Olympische Spelen in Parijs staan voor de deur. De Belgische selectie telt 164 atleten en daarbij zitten enkele streekgenoten. Een van hen is Belgian Cat Elise Ramette (25) die zal debuteren op de Spelen. Een reconstructie van haar road to Paris.
The post “Het summum voor elke topsporter”: Belgian Cat Elise Ramette (25) uit Ieper mag naar haar

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw zijn beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter vandaag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus

Roel Couckuyt (38) is intussen zeven jaar de uitbater van café Sint-Arnoldus aan Westdorp 2 in Tiegem (Anzegem). Samen met ons blikt hij terug op de voorbije zeven jaar.
The post Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus appeared first on KW.be.

Lees meer »