Opgelet voor wie door Lyon naar het zuiden rijdt deze zomer: vanaf dit jaar heb je een milieuvignet nodig

Wie deze zomer via de bekende Autoroute du Soleil via Lyon naar het zuiden van Frankrijk rijdt, moet opletten. De snelweg die je langs het stadscentrum leidt, via de beruchte Tunnel de Fourvière, kan je alleen nog gebruiken met een Frans milieuvignet Crit’Air. Je kan wel zonder het vignet omrijden via de grote oostelijke ring rondom de stad, dat is de A46 of ‘Rocade Est’. 

Meer krantenkoppen in België

Straks giftige spinnen in huis door de havens? “Verwant van zwarte weduwe heeft zich intussen al gevestigd hier”

Er komen wellicht dagelijks exotische spinnen binnen via de Antwerpse haven. Dat zegt de Antwerpse spinnenexpert Koen Van Keer. Hij pleit bij de overheid dan ook voor een meldpunt en een structurele aanpak, want ze kunnen een gevaar betekenen voor onze gezondheid en voor inheemse dieren en planten. "Zo is de Grote Steatoda, verwant aan de Zwarte weduwe, hier intussen

Lees meer »

Spanje bereidt zich voor op temperaturen tot mogelijk 44 graden

Spanje beleeft de eerste warme dagen van deze zomer met temperaturen die mogelijk oplopen tot 44 graden. In Zaragoza, in het noordoosten van het land, stijgt het kwik vrijdag naar alle verwachting tot 42 graden en in Andalusië, in het zuiden, zou het nog heter kunnen worden. Ook in de steden Sevilla en Córdoba kan het vrijdag 44 graden worden,

Lees meer »

Na Acid, breken ook TikTokkers Neal (19) en Senne (19) in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tommorowland. Het duo kon uit handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »

‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm van het jaar’ te pakken: “De tente stoat op spring’n!”

Van tussen de snoepdozen op de markt, tot op het podium van Kamping Kitsch. Aan het succesverhaal van Linda (ut Wervik) Hostyn komt voorlopig nog geen einde. Haar eigen single werd zopas op de wereld losgelaten, en kreeg nu al de titel van ‘oorwurm van het jaar’.
The post ‘Linda ut Wervik’ lanceert eerste single en heeft titel ‘oorwurm

Lees meer »

President Biden in eerste toespraak nadat hij uit race stapte: “Persoonlijke ambitie kan redden van onze democratie niet in de weg staan”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Luchthaven in Deurne krijgt nieuwe omgevingsvergunning, ondanks bijna 6.000 bezwaren: “Geen nachtvluchten en bouw geluidsmuur”

De luchthaven in Deurne krijgt van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een nieuwe omgevingsvergunning. Die is van onbepaalde duur en houdt een aantal voorwaarden in. Zo zal de luchthaven voortaan ’s nachts moeten sluiten van 23 uur tot 7 uur en op de Boekenberglei zal een geluidsmuur worden gebouwd. Tegen de nieuwe vergunning werden bijna 6.000 bezwaren ingediend,

Lees meer »

Aantal vliegtuigreizigers verdubbelt komende twintig jaar

De luchtvaartmaatschappijen verwachten dat ze binnen twintig jaar 8,6 miljard passagiers zullen vervoeren op jaarbasis, dubbel zoveel als in 2023. Dat heeft hun koepelorganisatie, IATA, donderdag aangekondigd in de aanloop naar het luchtvaartsalon van Farnborough, in Engeland.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »