ONS RAPPORT. Vuile gitaren en een sluimerend pensioen: dit was Judas Priest op Graspop

Peetvaders kunnen altijd iets meer. Flirten met oude glorie en jonge groupies bijvoorbeeld. Of met klassiekers regen en modder van broeken vegen. Peetvaders kunnen altijd iets meer, maar helaas is dat zelden nog verrassen. Judas Priest toonde zich op Graspop zo’n peetvader. En misschien zelfs een kandidaat voor een liedjeswedstrijd waarmee je de krasse Britten niet zou durven associëren. 

Meer krantenkoppen in België

Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit”

Tijdens de Moore-Guldensporenmeeting in Kortrijk verbeterde Hanne Vandenbroucke haar persoonlijk record tot 5,77 meter in het polsstokhoogspringen. Daarmee werd ze knap tweede na de Britse Jessica Robinson.
The post Hanne Vandenbroucke verbetert persoonlijk record in polsstokhoogspringen: “Vier meter is plots geen droom meer, maar realiteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Amerikaanse nieuwszender: “Dak waarop schutter zich bevond was verzamelplaats voor politie”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »

Burgemeester Jan Morbee over ‘Grand Show: Folie Royale”: “Deze show past bij het DNA van Knokke-Heist!”

Tot en met zondag 4 augustus kan je nog terecht op ‘Grand Show: Folie Royale’ in Grand Casino Knokke. Na de première spraken zaakvoerder Ben Van den Keybus én ook burgemeester Jan Morbee de volle zaal toe. “Ons DNA is niet enkel kwaliteit, maar we willen jullie ook een goed gevoel geven”, zegt burgemeester Jan Morbee.
The post Burgemeester

Lees meer »

Grensbewaker gewond bij schietpartij aan Grieks-Turkse grens

Aan de Grieks-Turkse grensrivier Evros is een Griekse grensbewaker gewond geraakt toen hij beschoten werd. De Griekse politie zegt dat de schoten afgevuurd werden aan de Turkse zijde van de rivier. Griekse grensbewakers hadden net een illegale oversteek van de grens van Turkije naar Griekenland verhinderd.

Lees meer »

Soldaat in Parijs gewond door mesaanval tijdens antiterreurpatrouille

Een tiental dagen voor in Parijs de Olympische Spelen van start gaan, is nabij het station Gare de l’Est een soldaat aangevallen door een man met een mes. De militair werd in zijn schouder geraakt en is bij bewustzijn, maar wel zwaargewond. De dader is opgepakt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op X.

Lees meer »

Eén op zeven Vlaamse gemeenten vangt geen asielzoekers op: “Wij hebben ons deel al gedaan”

42 van de 300 Vlaamse gemeenten hebben geen lopende overeenkomst om asielzoekers onderdak te bieden op hun grondgebied. Dat blijkt uit documenten die Fedasil vrijgeeft op vraag van HLN. In de lijst duiken namen op zoals Knokke-Heist, Brakel en Damme, maar ook steden zoals Leuven en Vilvoorde. Al leveren lokale besturen wel kortstondige noodopvang en houden ze plek vrij voor

Lees meer »

LIVESTREAM. Club start verschroeiend tegen Norwich: Vanaken en Nilsson, bij z’n debuut, zorgen voor dubbele voorsprong

Bij HLN kan u als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken, met vandaag als afsluiter de oefenwedstrijd tegen het Engelse Norwich City. Blauw-zwart start met de mogelijke basiself voor de Supercup van zaterdag tegen Union. Nieuwkomer Gustaf Nilsson maakt z’n officieuze debuut voor Club. De Zweed heeft nog wat ritme nodig en krijgt de voorkeur op Jutglà.

Lees meer »