Noodplan op Graspop is afgeblazen, 15 mensen maakten gebruik van noodopvang

Op het metalfestival Graspop in Dessel is het noodplan weer afgeblazen. Dat was sinds gisteravond van kracht omdat delen van de campings onder water gelopen waren. Festivalgangers konden noodopvang krijgen, daar hebben 15 mensen gebruik van gemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Binnenkijken in Shomre Hadas, de Joodse begraafplaats in Nederland waar bijna alleen Antwerpenaars rusten

In het Nederlandse Putte liggen op een zakdoek maar liefst drie begraafplaatsen waar bijna alleen Antwerpse Joden rusten. Directeur Philippe Pollak en Moshe Berger van de Antwerps-Joodse gemeenschap gaven ons de code van de poort van de orthodoxe rustplaats Shomre Hadas, samen met een woordje uitleg over wat bij een Joodse begrafenis allemaal komt kijken. “In België wordt ons lichaam

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Jonger dan Djokovic, Nadal en Federer bij vierde grandslamtitel: waarom met Carlos Alcaraz een tennislegende in de maak is

Met Carlos Alcaraz lijkt nu al een tennislegende in de maak: op Wimbledon won de Spanjaard zijn vierde grandslamtitel op amper 21-jarige leeftijd. Straf, want de ‘Big 3’ Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer waren allemaal ouder bij hun vierde grandslamtriomf. Maar dat is niet het enige, zo blijkt. Blik op enkele opvallende grandslamcijfers van Alcaraz. “Op het einde

Lees meer »

Ex-wielrenner Steve (49) ziet peperdure racefietsen verdwijnen uit eigen garage: “Samen hebben ze een waarde van 26.000 euro”

Steve De Wolf (49) en zijn partner Evi Bické (45) uit Meerbeke, bij Ninove, zagen vorige week woensdag twee dure racefietsen gestolen worden uit de garage van hun woning. De politie kon ondertussen een verdachte arresteren, maar de fietsen zelf werden niet aangetroffen. “Via de bewakingscamera van de buren zagen we de dader eerst aan verschillende autodeuren voelen”, getuigt Evi.

Lees meer »

Minder plaatsen in West-Vlaamse zomerscholen: klassen in Waregem krijgen andere invulling door Waregem Koerse

In de West-Vlaamse zomerscholen zijn er dit jaar een 200-tal plaatsen minder dan vorige zomer. Het aantal blijft steken op 1.422 in 16 gemeenten. Enerzijds gingen heel wat gemeenten voor minder plaatsen, maar anderzijds was het soms gewoon niet mogelijk om alles te organiseren. Zoals bijvoorbeeld in Waregem, waar Waregem Koerse een stokje in de wielen steekt.
The post

Lees meer »