Nieuwe ontwikkeling in moordzaak Tenerife: verdachte geeft in cel toe dat hij jarenlang villa huurde van Marc (71) en Laura (66)

Verdachte P.A. minimaliseerde bij zijn eerste verhoor dat hij Laura Trappeniers (66) en Marc Olbrechts (71) goed kende. “Vage buren, amper contact.” Dat blijkt een fabel: hij huurde tussen 2015 en 2019 hun tweede villa en woonde jarenlang letterlijk naast hen.

 

Meer krantenkoppen in België

Met veel blufpoker in zijn slaapkamer gestart op zijn zestiende: vandaag is bedrijf van Jonas Dhaenens (42) bijna 5 miljard waard

Vanuit zijn slaapkamer in Oostakker – én met de nodige dosis bluf – stampte Jonas Dhaenens (42) als zestienjarige zijn bedrijfje uit de grond. Na een grote aandelenverkoop gisteren wordt de waarde van dat bedrijf team.blue nu al op bijna 5 miljard (!) euro geschat. Dit is het inspirerende verhaal van een briljante ondernemer die nooit zijn studies afmaakte. “Ik

Lees meer »

Prins Harry heet niet echt Harry

“Ik weet zelf niet waarom iedereen mij Harry noemt. Geen flauw idee, eigenlijk”, grapte de Britse prins tijdens de ‘WellChild Awards’. En het is nog waar ook: officieel heet Harry eigenlijk Henry.

Lees meer »

Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat”

Vlaams Belang en Voorpost voerden op de Vlaamse feestdag actie aan de pastorie van Watou, waar bezoekers van het Kunstenfestival deze zomer een installatie van ontrafelde Vlaamse strijdvlaggen kunnen aanschouwen. “Kwetsende kunst”, vinden ze. “Jullie kapen de kunst”, reageert het festival.
The post Extreemrechts protesteert op Kunstenfestival Watou: “Ze hebben niet begrepen waarover het gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’

Vanaf donderdag 11 juli is het derde seizoen van de wereldwijde hitserie ‘Vikings: Valhalla’ te zien op Netflix. Eén van de rollen daarin wordt vertolkt door Leander Vyvey, die ooit professioneel… kitesurfer was. “Een hele eer”, dixit Leander.
The post Straf! Acteur uit Nieuwpoort schittert in Netflix-serie ‘Vikings: Valhalla’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en

Lees meer »

Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Deze namiddag trok voor de 44ste keer de Kinderstoet door de centrumstraten van Pittem. Ook nu weer inspireerde het beroep van deken en witloofboer Hans Vandewalle heel wat groepen en dus was het witloof bij overvloed aanwezig. Ook Joost Klein en de gastvedette Wim Willaert maakten hun opwachting.
The post Veel witloof en ook Joost Klein tijdens Pittemse Kinderstoet

Lees meer »

Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen”

Een opmerkelijk beeld in het stadscentrum van Ieper maandagnamiddag: een ree lag dood op het voetpad tussen de bib en jachthaven. “Een bewijs dat hun aantallen sterk zijn toegenomen”, zegt boswachter Erwin Verfaillie van Agentschap Natuur en Bos.
The post Ree in spitsuur doodgereden in Iepers stadscentrum: “Bewijs dat het aantal reeën sterk is toegenomen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze lieten een Taylor Swift-fan haar borsten tonen voor een verzonnen ‘meet and greet’: Nederlandse omroep haalt controversieel filmpje offline

PowNed, onderdeel van de Nederlandse openbare omroep, is in opspraak gekomen na een controversieel filmpje. Daarin is te zien hoe de presentator Taylor Swift-fans aanzet tot onder andere het tonen van hun borsten voor een ‘meet and greet’ met de superster, die er in werkelijkheid niet was. PowNed haalde de video ondertussen offline.

Lees meer »

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden het slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »