Minstens 42 doden bij Israëlische luchtaanvallen op vluchtelingenkamp en woonwijk in Gaza-Stad

In het centrum van de Gazastrook zijn minstens 42 Palestijnen gedood bij Israëlische luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp en een woonwijk in Gaza-Stad. Dat meldt Hamas en bericht het persagentschap Reuters. Gisteren vielen nog 22 doden en 45 gewonden bij een Israëlische aanval in de buurt van de gebouwen van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Zuid-Gaza. 

Meer krantenkoppen in België

Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar wel in het Blommenhof

De Westrozebeekse toneelvereniging Terra Porcorum plant haar voorstellingen dit jaar niet in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis. “Door de brandveiligheid mogen er maar maximum 90 stoelen geplaatst worden in de zaal in het vroegere Westrozebeekse gemeentehuis, waar onze voorstellingen normaal plaatsvinden”, weet woordvoerster Ann Verhulst.
The post Voorstellingen toneelvereniging Terra Porcorum dit jaar niet in het gemeentehuis van Westrozebeke, maar

Lees meer »

Vetex-site wordt nieuwe uitvalsbasis van Kortrijks jeugdwelzijnswerk AjKo

In het voorjaar van 2025 trekt AjKo naar een nieuwe locatie in de binnenstad. De Vetex-site biedt voldoende binnen- en buitenspeelruimte, in een omgeving waar veel kinderen en jongeren bereikt worden. De toekomstige parkzone werd mee ontworpen op maat van de doelgroep van AjKo. De verhuis zelf is gepland voor het voorjaar van 2025.
The post Vetex-site wordt nieuwe

Lees meer »

LIVE TOUR. Ontspannen Evenepoel blijft kalm na “prima” eerste week: “Nee, nog geen plannetjes gesmeed met Pogacar”

Na negen etappes in de Tour de France krijgt het peloton een rustdag voorgeschoteld. Op het persmoment van Visma-Lease a Bike kwam Jonas Vingegaard deze voormiddag terug op de kritiek. Remco Evenepoel sprak zonet ook met de pers en blijft ondanks z’n “prima” eerste week rustig. “Maar de uitspraak van de twee honden en het been zit nog niet in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kinderziekenhuis in Kiev getroffen bij “massale” Russische raketaanvallen op Oekraïne

Rusland heeft maandag opnieuw “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd, meldt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op X. Hij heeft het over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op Oekraïense steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. Bij de aanvallen zijn verschillende appartementsgebouwen beschadigd geraakt. In hoofdstad Kiev werd een kinderziekenhuis geraakt. Er is

Lees meer »

Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Deze ochtend verwachten we vooral over het noorden bewolkt weer met lokale buien, over het zuidelijk deel is het vaak droog en wisselend bewolkt. In de namiddag vallen er hoofdzakelijk over het zuidoostelijk deel plaatselijke buien en blijft het meestal droog met opklaringen over het westen, het noordwesten en het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt

Lees meer »