Milieuactivisten gebruiken AI om klimaatverandering te tonen, Google Maps verwijdert beelden

Google Maps heeft tientallen beelden verwijderd die milieuactivisten via kunstmatige intelligentie (AI) hadden gegenereerd om te waarschuwen voor de desastreuze gevolgen van klimaatverandering op iconische locaties in Oostenrijk. Dit heeft Google zaterdag bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse speelpleinwerking Wasper breekt record met 8.000 inschrijvingen

De stedelijke speelpleinwerking van het avontuurlijke speeldomein De Warande in Kortrijk kan dit jaar spreken van een ‘full house’. Waar eerdere jaren het aantal inschrijvingen tussen de 5.500 en 6.500 schommelde, gaat het dit jaar om 8.000 inschrijvingen of 220 spelende kinderen per dag. Om de vele animatoren te bedanken organiseerde de stad een snoepfeestje.
The post Kortrijkse speelpleinwerking

Lees meer »

Waar komt mysterieuze aangespoelde bol vandaan? Onderzoek ESA moet na zeven maanden opheldering brengen

Zeven maanden geleden werd de ontmijningsdienst DOVO opgeroepen voor een mysterieuze aangespoelde bol op het strand van Bredene. Het gaat om een metalen bal met een diameter van ongeveer 40 centimeter. Volgens verschillende instanties en experten gaat het om hydrazinetank. Maar van waar die komt en hoe die in zee is beland, blijft een mysterie.
The post Waar komt

Lees meer »

Moeten er strengere controles komen op elektrische fatbikes in ons land?

Niet alleen in Nederland, maar ook in ons land zie je elektrische fatbikes verschijnen in het straatbeeld. Anders dan bij een snorfiets klasse A geldt er geen minimumleeftijd. Er is geen verzekering nodig en je hoeft geen helm te dragen. Bovendien drijven – ondanks een verbod – heel wat jongeren hun fatbikes op, waardoor je sneller kan rijden dan de

Lees meer »

Programma bezoek paus Franciscus aan België bekend: ontmoeting met slachtoffers seksueel misbruik “in alle discretie”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek in België "in alle discretie" met slachtoffers van seksueel misbruik spreken. Dat blijkt uit het volledige programma van het pausbezoek. Wanneer die ontmoeting precies zal plaatsvinden en wie er aanwezig zal zijn is niet bekend. Het Vaticaan zal "omwille van discretie" pas over de bijeenkomst communiceren nadat die heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

? “De dubbel Giro en Tour is binnen voor uitzonderlijk talent Pogacar”

Een nieuwe dag, een nieuwe demonstratie van Tadej Pogacar in deze Tour. Zonder ongelukken wint de Sloveen, naast de Giro, ook de Ronde van Frankrijk dit jaar. “Ik voel me weer in de gouden jaren van ene Eddy Merckx. En dat voelt goed”, aldus Michel Wuyts in onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »

Eén 17-jarige heeft ziekenhuis verlaten na steekpartij in Leuven, daders en slachtoffers kenden elkaar: “Geen blinde agressie”

Eén van de 17-jarige jongens die vrijdagavond gewond was geraakt bij een steekpartij in Leuven, heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. Dat meldt het Leuvense parket. "Het tweede slachtoffer zou binnenkort ook het ziekenhuis mogen verlaten", zegt woordvoerder Julie Plevoets. "De verwondingen blijken dus beter mee te vallen dan eerst gevreesd. Intussen blijkt dat de slachtoffers en de daders elkaar

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt en 18-koppig collectief Free The Folk! maakt indruk op Luisterplein

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt en Free The Folk! staat met 18 muzikanten op een podium en doet dat prima. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein.

Lees meer »

Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle

Voor haar Midzomer-hoevefeest op zondag 18 augustus is Landelijke Gilde Poelkapelle te gast in het Rozenhof bij Gerard Vanackere en Magda Vandermersch. Net zoals de vorige edities staat het hoevefeest in het teken van oldtimertractoren, met een rondrit en trekkertrek.
The post Oldtimers centraal op Midzomer-hoevefeest in Poelkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

WIN. Toon letterlijk je hart voor onze Belgische atleten en ga ze dankzij HLN en Belfius aanmoedigen in Parijs tijdens de Olympische Spelen

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg. Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, de Belgian Cats of de Belgian Tornados met onder meer Alexander Doom aan vanop de eerste rij! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad.

Lees meer »