Louis Tobback over de verkiezingen en de federale formatie: “Hoe De Wever nu bezig is: daar heb ik wel een goed oog in”

Nu ingrijpende maatregelen nodig zijn en het land op orde moet worden gezet, zit Vooruit maar beter in de regering, vindt Louis Tobback (86). “Wat ben je ermee om in de oppositie de onschuldige maagd te spelen?”, zegt de éminence grise van de Vlaamse socialisten.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal inschrijvingen niet-EU-burgers voor gemeenteraadsverkiezingen het laagst in Vlaanderen

Het aantal niet-Europeanen in Vlaanderen dat zich tot nu toe heeft geregistreerd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen ligt op 5 procent. Dat is het laagste van alle gewesten in ons land. Niet-Belgen moeten zich voor 1 augustus inschrijven om deel te nemen aan de lokale verkiezingen. Organisaties die opkomen voor het stemrecht van niet-Belgen noemen de verplichte registratie "een

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Amerikanen stoppen met tijdelijke pier voor hulp aan Gazastrook

Palestijnse gewapende groepen uit Gaza hebben honderden oorlogsmisdaden begaan tijdens de aanval op Israël op 7 oktober. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) in een vandaag gepubliceerd rapport. Het gaat om een van de meest diepgaande internationale studies tot nu toe naar de aanval die de huidige oorlog in Gaza ontketende. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 juli terug.

Lees meer »

LIVE. Amerikaanse nieuwszender: “Dak waarop schutter zich bevond was verzamelplaats voor politie”

Donald Trump heeft zaterdagavond een moordaanslag overleefd. De dader werd meteen gedood en lijkt alleen te hebben gehandeld. Er is een onderzoek gestart naar zijn motief. Afgelopen nacht reisde Trump naar Milwaukee in Wisconsin voor een vierdaags partijcongres, waar hij officieel aangesteld zal worden als Republikeins presidentskandidaat. Volg hier alle ontwikkelingen rondom het schietincident.

Lees meer »

Babydog steelt show op Republikeinse Conventie

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek haar zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »

ZOMERREEKS. De twee gezichten van Mattemburgh: “Mooi aangelegde tuinen. Maar loop je het bos in, dan kom je in een jungle terecht”

Het ene moment waan je je in de tuinen van Versailles van Zonnekoning Lodewijk XIV, even later loop je verloren in een oerwoud. Domein Mattemburgh in het Nederlandse Hoogerheide heeft twee gezichten, mede door de vermaarde Antwerpenaar Emmanuel van Cuyck, die de stijltuinen heeft ontworpen. En daar stopt de link met ons land niet: ooit was het landgoed in handen

Lees meer »

Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde

Koning Filip heeft ‘topdokter’ en voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Réginald Moreels (74) benoemd tot commandeur in de Kroonorde. “Een verrassing”, zegt de Oostendse oorlogschirurg, die vermoedt dat de koning vooral zijn inspanningen voor de oprichting van een medisch centrum in Oost-Congo wil honoreren.
The post Koning Filip benoemt Réginald Moreels tot commandeur in de Kroonorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prinses Kate doet opvallende uitspraak rond gezondheid na bezoek aan natuurhistorisch museum: “Ik ken de kracht van natuur”

Kate Middleton (42), die sinds februari een kankerbehandeling ondergaat, bracht onlangs een bezoek aan het natuurhistorisch museum in Londen, dat recent z’n nieuwe tuinen opende. Op Instagram loofde de prinses “de inzet van het museum om mensen opnieuw in contact te brengen met natuur”. Tussen de lijnen door gaf ze ook een knipoog naar haar eigen gezondheidstoestand.

Lees meer »