LIVEBLOG RODE DUIVELS. Lukebakio geschorst na tweede geel, Duivels trainen enkel in de gym

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Volg al het nieuws in aanloop naar de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GENTSE FEESTEN. Poesje stoei! Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, na een dag vol verwennerij! Het jonge volkje kan gaan slapen met de Ketnetband en de Vlaspoppenworp nog vrolijk in gedachten, het wat oudere volkje maakt zich intussen op voor enkele extra uurtjes vertier. Isolde Lasoen speelde al een thuismatch van jewelste, maar met Urbanus gaat Gent met nog een heel ander monument

Lees meer »

Eerste editie Kroket National in Leuven is een groot succes

In Leuven gaat vandaag de eerste editie van het foodfestival Kroket National door. De culinaire kroket staat er centraal en wordt door horecazaken uit de regio in een nieuw jasje gestoken. "Niet de standaard kaaskroket komt hier aan bod, maar wel een rijstpapkroket bijvoorbeeld", vertelt één van de organisatoren.

Lees meer »

Minder exclusiviteitscontracten bij de VRT, maar nieuwe contractformule voor BV’s bevat bedenkelijke clausule

Geen grote vergoedingen meer voor exclusiviteit of voor zogenaamde ‘consultancy-opdrachten’. De VRT stuurt zijn exclusieve verbintenissen met BV’s – in alle stilte – wel degelijk bij. De openbare omroep moet de exclusiviteitscontracten immers afbouwen tegen 2025. Kobe Ilsen is daar een eerste voorbeeld van. En nieuwe gezichten zoals Pommelien Thijs en Zita Wauters krijgen een minder strikte deal, die hen

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig aan corruptie: goudstaven en cash in ruil voor hulp aan buitenlandse overheden

Een jury in New York heeft de Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig verklaard voor 16 aanklachten rond corruptie en omkoping. De rechtbank oordeelt dat de senator verschillende cadeaus – onder meer goudstaven en een luxewagen – heeft gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar. Op 29 oktober beslist de rechter welke straf Menendez krijgt, maar het is

Lees meer »

Rel na lied op Argentijnse spelersbus: geviseerde Fransen dienen klacht in, filmende Fernandez krijgt het aan de stok met eigen ploegmaats

Nog meer commotie na de Copa América. Er is veel te doen rond een lied dat de Argentijnse spelers op de bus na hun eindzege tegen Colombia zongen. In de tekst worden de Afrikaanse roots van het Franse nationale team bespot – een lied dat teruggaat tot de WK-finale van 2022. De beelden werden live uitgezonden op Instagram en zorgen

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries lijkt op weg naar eindzege, kan Van Gerwen het tij nog keren?

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Uitruk voor ‘groot gat’ in wegdek, maar slechts klein zinkgat te vinden

Vreemde oproep voor de hulpdiensten zaterdagmiddag in Diksmuide. Een buurtbewoner meldde er een groot gat in de weg op een parking. Bij aankomst bleek het eerder om een futiliteit te gaan die tijdelijk opgelost werd met het plaatsen van een kegel.
The post Uitruk voor ‘groot gat’ in wegdek, maar slechts klein zinkgat te vinden appeared first on KW.be.

Lees meer »