Lidl in Leuven voorlopig dicht door muizenplaag

De supermarkt van Lidl op het Engels Plein vlakbij de Vaartkom in Leuven blijft voorlopig gesloten. Bij een controle van het voedselagentschap is vastgesteld dat de supermarkt last heeft van muizen. Zolang dit probleem niet opgelost is, blijft de winkel gesloten. 

Meer krantenkoppen in België

“De drugsmarkt ent zich niet uitsluitend op Antwerpen”: krijgen we straks ook drugsgeweld in onze kleinere steden?

Van drugsgeweld kijken ze in Antwerpen en in Brussel allang niet meer op, maar in Sint-Niklaas daverden de inwoners afgelopen nacht letterlijk uit hun bed na een explosie waarbij een link naar de drugswereld wordt vermoed. Moet ook de rest van Vlaanderen rekening houden met meer drugsgeweld? Jelle Janssens, hoofddocent strafrecht en criminologie (UGent), voorspelt.

Lees meer »

Tekenaar uit Ronse maakt strip over Margaretha van Parma, buitenechtelijk kind van Keizer Karel V en geboren in Oudenaarde

Tekenaar Hubert De Doncker uit Ronse heeft een stripalbum gemaakt over het leven van Margaretha Van Parma, de buitenechtelijke dochter van Keizer Karel V. Margaretha werd gedoopt in de kerk van Pamele bij Oudenaarde, maar verhuisde daarna naar Brussel en later naar Italië. De strip is bijna af, begin september wordt hij voorgesteld op een grote tentoonstelling over Margaretha van

Lees meer »

Niet zomaar een donderdag

Volgende week donderdag. De Tour de France zit er al enkele dagen op en Tadej Pogacar is uitgerust van het feestje na zijn eindzege. Het Europees kampioenschap voetbal lijkt een eeuwigheid geleden en de Engelsen zijn al weer min of meer bekomen van hun finaletrauma. De Olympische Spelen beginnen pas een dag later. Toch wordt
The post Niet zomaar

Lees meer »

OPROEP. Kreeg u nog nooit een snelheidsboete?

Nooit eerder kregen meer chauffeurs een snelheidsboete dan in 2023. Er werden er bijna 7 miljoen uitgedeeld. Toch zijn er Vlamingen die nog nooit een flitsboete hebben gehad. Bent u een van hen en wil u daarover getuigen in de krant? Hoe hebt u het klaargespeeld om nog nooit een boete te krijgen? Hoe trots bent u erop? En hoe

Lees meer »

Directeur Secret Service noemt beveiliging tijdens aanslag op Trump “grootste operationele mislukking in decennia”

De moordpoging op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump tijdens een campagnemeeting in Butler in de staat Pennsylvania is de “grootste operationele mislukking van de geheime dienst in decennia”. Dat heeft Kimberly Cheatle, directeur van de Amerikaanse Secret Service, maandag verklaard in een hoorzitting voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Lees meer »

Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers goed presteren in Parijs”

Dat de Olympische Spelen in Parijs op vrijdag 26 juli officieel van start gaan, weet wellicht iedereen. Dat onze olympische roeiers al enkele jaren begeleid worden door de coach van de U13-meisjes van Mehoni Zuienkerke is ongetwijfeld minder bekend.
The post Jan Boone, coach U13 Mehoni, is performance manager van olympische roeiers: “Ik moet ervoor zorgen dat onze roeiers

Lees meer »

Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar

De zeventienjarige jongen die donderdagavond in Oostende uit de zee gered moest worden, verkeert nog steeds in levensgevaar. Dat meldt de politie van Oostende. Zijn elfjarige broer is aan de beterhand, maar verblijft wel nog in het ziekenhuis.
The post Tiener die in Oostende uit zee werd gered, is nog steeds in levensgevaar appeared first on KW.be.

Lees meer »