KIJK. Alsof ze hier ieder jaar staan: Belgische band Brutus laat Graspop daveren

Ze passeerden nooit eerder op Graspop, tot verrassing van velen. Een foutje van de firma of een onterechte snub, wie zal het zeggen? Maar het Belgische Brutus bewees zaterdagavond in een overvolle Metal Dome wel dat ze hun plekje op de affiche waard zijn. Wedden dat dit niet de laatste keer was in Dessel? 

Meer krantenkoppen in België

Franse regering gaat in lopende zaken

De Franse president Emmanuel Macron heeft dinsdagavond het ontslag van de regering van premier Gabriel Attal aanvaard. De Franse regering gaat nu in lopende zaken tot de aanstelling van een nieuwe regering, meldt het Elysée.

Lees meer »

ESA bereidt missie voor naar asteroïde die vlak langs aarde zal scheren: “Zoiets gebeurt maar eens om de 5.000 of 10.000 jaar”

Een asteroïde die vroeger beschouwd werd als de gevaarlijkste van alle bekende planetoïden, zal op 13 april 2029 langs de aarde scheren en dichter bij komen dan sommige satellieten die rondom onze planeet cirkelen. Het Europese ruimtevaartagentschap ESA bereidt een missie voor om de passage van ‘99942 Apophis’ – een erg uitzonderlijke gebeurtenis – van nabij te volgen. Dat moet

Lees meer »

Mark Gillis mag dienst intensieve zorgen nog niet verlaten: “Hij is enorm verward en met tijden angstig”

Mark Gillis (28) ontwaakte vorige week dan wel uit zijn kunstmatige coma, maar het ‘Massa is kassa’-gezicht heeft duidelijk nog een lange weg te gaan. In een persverklaring laat Marks familie weten dat hij de dienst intensieve zorgen voorlopig nog niet mag verlaten. Op mentaal vlak gaat het namelijk absoluut niet goed met de zoon van miljonair Peter Gillis.

Lees meer »

Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude

Aude, het zusje van Titus (2,5) en het twee kindje van Evelyne Lemahieu en Arne Desmet in Brugge, zorgde op 21 juni voor een vrouwelijk viergeslacht in haar familie.
The post Vier generaties op een rij: van Denise tot Aude appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse regering verbiedt uiterst rechts tijdschrift Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden. Het blad zou volgens Faeser ingaan tegen de grondwet. Volgens de sociaaldemocratische minister is Compact "een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene" in Duitsland. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in 4 deelstaten.

Lees meer »

IN BEELD. Zo ziet de mainstage van Tomorrowland er dit jaar uit

Tomorrowland, ’s werelds grootste dance festival, is officieel in gang gezet. De Schorre in Boom is dit jaar omgetoverd in het thema ‘Life’. Om dat te illustreren is de mainstage aangekleed als een sprookjesbos vol paddenstoelen, waterpartijen en tropische bloemen. De constructie is 160 meter breed, 36 meter hoog en telt 1.600 vierkante meter aan videotegels. De vormgeving van dit

Lees meer »