Juni is Lipoedeem Awareness Maand: “Je denkt dat je niemand kent met een vetverdelingsstoornis, maar meestal is dat wél zo”

Welke ziekte heeft geen dag of week? Of zelfs een maand: heel juni is uitgeroepen tot Lipoedeem Awareness Maand, waarin patiëntenverenigingen aandacht vragen voor de nog vaak onbekende aandoening. Gezwollen benen (en/of armen), die gevoelig zijn bij aanraking en gemakkelijk blauwe plekken geven? Het zou misschien weleens lipoedeem, een vetverdelingsstoornis, kunnen zijn. “Het is niet bewezen, maar wij zien in de praktijk opvallend vaak een link met light frisdranken”, zeggen vaatchirurg Bram Balduyck en kinesist Tim Decock.

 

Meer krantenkoppen in België

Moeder van verdronken Délano (1) getuigt over immens verlies: “Het is hier zo stil in huis, onze kleine lawaaimaker is er niet meer”

“Wanneer komt broertje terug naar huis?” De steeds terugkerende vraag van het oudste zoontje van Toscina Verbruggen (25) en Joshua Lievens (25) gaat door merg en been. Zijn broertje Délano verdronk toen hij zijn tutje wilde pakken uit het zwembad in hun tuin. “Hoe vertel je een kind dat zijn broertje niet meer thuiskomt?”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Binnenkijken in ‘het kleine Versailles van de Ardennen’: hier slapen Brad Pitt en Ines de Ramon (en zoveel betalen ze ervoor)

Geen vijfsterrenhotel in de stad. Wel een prachtig landgoed temidden kilometers groen. Brad Pitt en Ines de Ramon kozen voor hun verblijf in ons land het prestigieuze ‘Manoir de Lébioles’. Een architecturale parel in Spa die gekend staat om z’n fenomenale spa en culinaire hoogstandjes. Al vinden de geliefden er vooral hun hoogste goed. “Wij beloven iedere bezoeker onvoorwaardelijke discretie.”

Lees meer »

Australische toeriste schuilt na vermeende groepsverkrachting in Parijse kebabzaak. En dan duikt ook aanvaller op om ‘bestelling’ te plaatsen

Slechts enkele dagen voor de Olympische Spelen in Parijs van start gaan, is de Franse hoofdstad opgeschrikt door een huiveringwekkend incident. Een Australische toeriste zou aangevallen en verkracht geweest zijn door vijf mannen, waarna ze om hulp smeekte in een kebabzaak. Bewakingsbeelden laten zien dat wat later ook een van de vermeende verkrachters de zaak binnenstapt om een ‘bestelling’ te

Lees meer »

Onze man op de Republikeinse Conventie: “Ik ben zelden of nooit zo hard geschrokken als van de intrede van Navarro”

Op dag drie van de Republikeinse Conventie in Milwaukee sprak de running mate van Donald Trump, J.D. Vance, voor het eerst. Met een charmeoffensief wikkelde hij de zaal rond zijn vinger. Een ander uiterste was dan weer de akelige speech van Peter Navarro. Buitenlandjournalist Steven De Foer zat voor ons in de zaal en brengt verslag uit. “Er zit duidelijk

Lees meer »

Bakker Filip Janssens (55) uit Harelbeke overleden na lange strijd tegen kanker: “Hij was uitgeput na twee maanden hoge koorts”

Filip Janssens, de gekende en bekende bakker van Bakkerij Janssens-Vanhove aan de Veldstraat in Harelbeke is op 22 juli overleden na een zoveelste gevecht tegen kankers en laatst leukemie. Hij overleed in het UZ in Leuven in het bijzijn van zijn vrouw Sandra Vanhove. “Filip was compleet uitgeput door blijvende hoge koorts.”
The post Bakker Filip Janssens (55) uit

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving”

Dankzij de restanten van de Oostendebonnen kregen verschillende speelterreinen en parken in Oostende niet enkel een opknapbeurt, maar werden er ook nog eens drie nieuwe speelpleinen geopend. De Stad investeerde om en bij de 50.000 euro in de vernieuwing van de speelplekjes.
The post Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving” appeared first

Lees meer »

Kamala Harris zoekt running mate die belichaamt wat ze zelf mist, 3 gouverneurs en oud-astronaut voorlopig grootste kanshebbers

Kamala Harris zoekt een running mate die belichaamt wat ze zelf niet voldoende heeft. Als vrouw van middelbare leeftijd met zwarte en Aziatische roots en bestuurservaring als procureur-generaal en vicepresident, tikt ze zelf al heel wat vakjes aan die haar kansen vergroten om verkozen te geraken. We wikken en wegen de strategische overwegingen en de kanshebbers om haar running mate

Lees meer »