Hoe advocaat Marc Gadisseur zijn cliënten pluimde voor 12 miljoen euro: “Hij kwam speciaal voor mij met zijn Maserati”

Een joviale dorpsadvocaat uit Merksem, waar de gewone werkmens aanklopte voor huurgeschillen, echtscheidingen of erfeniskwesties. Meester Marc Gadisseur (65) genoot een onberispelijke reputatie, tot hij in 2019 ontmaskerd werd als een meedogenloze oplichter. Hij lichtte zijn cliënten op voor meer dan 12 miljoen euro, om zijn honger naar luxe te stillen.

 

Meer krantenkoppen in België

Winderige zevende sprintduatlon in Pittem

Rond de sportsite vond onlangs de zevende editie van de Pittemse sprintduatlon plaats. De sterke wind zorgde ervoor dat het een lastige editie werd voor de deelnemers, die 5 km moesten lopen, 21 km fietsen en opnieuw 2,5 km lopen.
The post Winderige zevende sprintduatlon in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Memorabele Garnaalfeesten voor Mariette Crevette: Noa stapt in voetsporen van haar oma

Op de Garnaalfeesten zong Mariette Crevette vol overgave voor het laatst haar folkloristische liedjes. Deze folklorefiguur, die symbool staat voor de ideale moeder van de paardenvisser, is het alter ego geworden van Lucienne Provoost. Omdat de bedenkers van deze iconische volksfiguur hebben beslist om ermee te stoppen, vindt ook Lucienne dat het op haar 75ste een goed moment is om

Lees meer »

Recordaantal kinderen volgt les in een zomerschool: “Vaak heb ik handen te kort. Hier kan ik naast een leerling hurken en vragen wat ze moeilijk vinden”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

Filou opent Champions League tegen Europees kampioen

De Basketball Champions League is straks aan zijn negende editie toe. Van de 165 deelnemende clubs zijn er slechts drie telkens bij: het Spaanse Tenerife (winnaar 2017 en 2022), de Griekse traditieclub AEK Athene (winnaar 2018) en BC Oostende.
The post Filou opent Champions League tegen Europees kampioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huis volledig uitgebrand in Sint-Gillis-Waas

In Sint-Gillis-Waas is dinsdagnacht een huis volledig uitgebrand. De bewoner bleef ongedeerd. Een overbuur merkte het vuur gisterenavond laat op en verwittigde de brandweer, maar al snel sloegen de vlammen uit de ramen. Het huis is na de brand onbewoonbaar. De oorzaak is nog niet gekend.

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal meteen uitgesteld tot na de zomervakantie

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal, dat normaal gezien vandaag van start zou gaan met een inleidende zitting, is uitgesteld naar september. De advocaten van Pichal hebben om extra tijd gevraagd tot na de vakantieperiode. De advocaten overwegen ook om de zaak achter gesloten deuren te laten behandelen, zonder pers en publiek. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de

Lees meer »

Brugge legt een natuurbegraafplaats aan

In Brugge was natuurbegraven tot nu toe nog niet mogelijk, maar de Stad wil tegemoet komen aan de grote vraag en de mogelijkheid bieden om de assen van een overledene in een begraafplaats met natuurlijke omgeving te begraven. Op de site De Blauwe Toren is een natuurbegraafplaats aangelegd. Vanaf september zal natuurbegraven kunnen.
The post Brugge legt een natuurbegraafplaats

Lees meer »

De aftelkalender wordt dunner

De aftelkalender wordt dunner en dunner. Nog exact twee weken en dan worden de Olympische Spelen ein-de-lijk op gang geschoten. En het is hier de laatste weken al veel gezegd en geschreven, maar wat een prachtige Spelen kunnen het worden voor onze West-Vlamingen. Dat Emma Meesseman en haar West-Vlaamse Cats (wel spijtig van de niet-selecties
The post De aftelkalender

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO koopt voor ruim 600 miljoen Stingers voor Oekraïne – Hoge VN-functionaris: aanval op ziekenhuis is oorlogsmisdaad

De NAVO schaft voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten aan voor Oekraïne, zegt topman Jens Stoltenberg. De bekende Stingers van Amerikaanse makelij zijn hard nodig in Oekraïne om de onophoudelijke luchtaanvallen van Rusland te weerstaan. En aanvallen richten op ziekenhuizen in Oekraïne is een “oorlogsmisdaad”, heeft een hoge VN-functionaris dinsdag gezegd op de spoedzitting van de

Lees meer »

Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’

Benitha Amouzou zet het kroontje op haar vijfde jaar secundair humane wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut als laureaat van de ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’. “Dit schooljaar nam ik voor de derde keer deel en verzilverde ik ook voor de derde keer deze titel”, klinkt Benitha (18) trots.
The post Benitha is laureaat ‘Vlaamse Olympiade van het Frans’ appeared first

Lees meer »

Nooit minder vlinders dan dit voorjaar

De vlinder kent zijn slechtste voorjaar in Vlaanderen ooit, dat meldt Natuurpunt. De vlinder, zo klinkt het, is terechtgekomen in de perfecte storm. De droogte, versnipperde natuurgebieden en een overdaad aan stikstof zouden de boosdoeners zijn.

Lees meer »

Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag

Maurits Gadeyne (86) en Lucienne Dejaegher (85) uit de Zonnebeekseweg in Ieper vierden hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij trouwden in het Franse Tourcoing op 26 juni 1959.
The post Maurits en Lucienne vieren briljanten huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen

Vanaf 1 augustus 2024 biedt IVBO, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor Vuilverwijdering en -verwerking in Brugge en Ommeland, gratis herbruikbare bekers aan voor organisatoren van evenementen in Beernem, Blankenberge, Damme, De Haan, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke. Dit initiatief, in samenwerking met SOBO vzw, heeft als doel afvalvermindering en duurzaamheid te bevorderen.
The post IVBO biedt gratis herbruikbare bekers aan voor

Lees meer »