De EK-gekte barst los, of toch zeker bij Guy Matthys uit De Haan: “ik zie ons nog de finale halen”

De woning van Guy Matthys (55) uit De Haan straalt zwart, geel en rood uit. Hij gelooft dan ook volop in de overwinning van de Belgen vanavond. “Het wordt drie tegen een!”

Makkelijk raden welke auto in de straat van Guy is: net als zijn woonkamer en voorgevel kleurt die volledig zwart, geel en rood. “Eigenlijk ben ik Anderlecht-supporter, maar om de paar jaar hangt mijn huizeke vol tricolore vlaggetjes. Hónderden heb ik er zo”, aldus Guy.

Voetbalmicrobe

Hij kreeg de voetbalmicrobe mee van thuis. “Mijn pa was daar ook nogal fanatiek in. Nu, het is wel waar dat het EK bij ons nog niet zo hard leeft. Er is er dan ook maar ene zo zot als gij, zei mijn vriendin gisteren nog (lacht). Hier leeft het dus wél.”

De match tegen Slowakije was teleurstellend, maar toch gelooft hij nog volop in de Rode Duivels. “Ze hebben in ’t begin nochtans een paar goeie kansen gehad: na vijf minuten hadden we al 2-0 kunnen voorstaan. Maar in de zevende minuut hadden we dat doelpunt tegen en was het om zeep. Ik heb geroepen voor heel ’t café”, lacht Guy.

Finale is mogelijk

Desondanks geft hij de moed niet op. “Voor één slecht jaar breekt de boer zijn schuur niet af, zegt het spreekwoord. ’t Is nog al gebeurd dat we het er in de groepsfase slecht van afbrachten en dan toch nog ver geraakt zijn.”

Vanavond is hij er alvast van overtuigd dat we zullen winnen. “Mijn pronostiek voor vanavond? 3-1 voor de Belgen. Lukaku, De Bruyne en Doku. Ik zie ze op dit EK zelfs nog de finale spelen, ja. Hoe ontzettend graag zou ik dat nog eens willen meemaken in mijn leven… Al is de kans groot dat ik dan helemààl zot word”, grijnst Guy.

Na de nederlaag tegen Slovakije stond hij er evenwel wat alleen voor. “Steek je vlaggetjes maar in brand, zeiden de buren. Dat zijn geen echte supporters hé. Neen, onze Rode Duivels zijn toppers, alleen jammer dat Courtois er dit EK niet bij is. Maar hoe dan ook: ik zal morgen wel weer mijn stem kwijt zijn…”

The post De EK-gekte barst los, of toch zeker bij Guy Matthys uit De Haan: “ik zie ons nog de finale halen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Acteur Jo De Meyere (85) moest noodgedwongen afscheid nemen van zijn publiek: “Mijn gezondheid laat het niet meer toe”

“Uiteraard had ik nog graag wat rollen willen spelen in de toekomst, maar dat gaat fysiek gewoon niet meer.” Dat vertelt acteur Jo De Meyere (85), bekend van VRT-reeksen ‘Flikken’ en ‘Heterdaad’, over zijn gedwongen afscheid van de bühne en het scherm. Dat doet hij in de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ tijdens een zeldzaam interview.

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd stopt na verkiezingen van oktober als burgemeester van Staden na schandaal rond seksfilmpje

De burgemeester van Staden, Francesco Vanderjeugd (Open VLD), is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als burgemeester van Staden. Dat heeft hij aangekondigd in een emotionele videoboodschap op Facebook. Vanderjeugd kwam eerder deze week opnieuw in opspraak. Hij zou op een verkiezingsevenement ongevraagd een zelfgemaakt seksueel getint filmpje getoond hebben aan enkele aanwezige jongeren. Hij wil tijd nemen om

Lees meer »

Joe Jonas komt met eerste soloalbum in 13 jaar

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum ‘Music For People Who Believe In Love’ uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, ‘Work It Out’.

Lees meer »

Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje

Noël Vantomme en Anna Claeys uit de Ouderdomseweg vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Schepen Ives Goudeseune bracht hen een bezoek om hen te feliciteren met dit jubileum.
The post Noël en Anna varen in een briljanten huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur in Wilrijk moet tijdelijk sluiten na explosie

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een frituur in Wilrijk tijdelijk te laten sluiten. Na een explosie, mogelijk gelinkt aan het drugsmilieu, stelde de politie aanzienlijke schade vast aan het pand. Omdat het risico bestaat dat de frituur in de toekomst nog eens geviseerd wordt, gaat die voor minstens een maand toe.

Lees meer »

“Het is niet meer dan normaal dat Nicola wat jaloers is”: Glen Cuyle (21) mag naar de Spelen… ten koste van broer Nicola

Tweelingbroers Glen en Nicola Cuyle (21) zijn onafscheidelijk. De twee gymnasten uit Ingelmunster trainen wekelijks zo’n dertig uur samen, studeren samen en zijn ook daarbuiten zowat altijd samen. Nu mag de ene zich opmaken voor de Olympische Spelen, terwijl de andere net naast een ticketje voor Parijs greep. Een gesprek met de broers.
The post “Het is niet meer

Lees meer »

Het is erop of eronder voor Ursula von der Leyen

Ursula Von der Leyen gaat ervan uit dat ze donderdag in het Europees Parlement minstens 361 stemmen krijgt, zodat ze Commissievoorzitter kan blijven. Anders moeten de Europese leiders op zoek naar een nieuwe naam. “Er is alleen een plan-A.”

Lees meer »