Brandweer rukt uit voor brandende frietpot in woning in Adinkerke

De brandweer van De Panne en Veurne moesten zaterdagavond uitrukken naar een woning in Adinkerke waar brand ontstaan was in een garage. Het ging om een brandende frietpot.

De oproep bij de hulpdiensten liep zaterdagavond rond 18.55 uur binnen. Een bewoner uit de Tuinwijkstraat in Adinkerke had er zijn frietpot in gang gestopt in de garage toen die plots vlamvatte. “Onze ploegen reden ter plaatse maar bij aankomst had de bewoner de brandende frietpot zelf al buitengezet”, zegt Kristof Louagie van brandweer Westhoek.” Bij aankomst van de brandweer had de man de brandende frietpot al op de juiste manier geblust met vochtige handdoeken.

Omdat de man daarbij mogelijk teveel rook had ingeademd kreeg hij van de ambulanciers een check-up voor rookintoxicatie maar alles was in orde.” In de garage zelf is er ook geen schade. De brandweer kon snel terugkeren. (JH)

The post Brandweer rukt uit voor brandende frietpot in woning in Adinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Mechelen opent terraszone aan Zandpoortvest: “Zo kunnen de vernieuwde Vesten er helemaal gaan uitzien”

In Mechelen is de terraszone aan de Zandpoortvest officieel geopend. Enkele parkeerplaatsen maakten plaats voor picknicktafels, banken en groen. Het is een tijdelijke inrichting in afwachting van de heraanleg van de volledige Vesten, "maar hier kunnen we al eens materiaal testen en mogelijk blijft dit deel dus ook bestaan", zegt Patrick Princen (Groen), schepen voor Openbare Werken.

Lees meer »

Gelekte video toont hoe Trump met Kennedy belt: “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”

De zoon van onafhankelijk presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr heeft beelden gelekt waarop een telefoongesprek te zien is tussen zijn vader en Donald Trump. Trump vertelt onder meer over de aanslag van zaterdag en toont zich sceptisch over vaccins voor baby’s (Kennedy is een overtuigd antivaxer). “Ik zou graag willen dat je dingen doet. We gaan winnen”, kan je Trump

Lees meer »

Tomorrowland houdt vast aan wegwerpbekers en riskeert boete tot 2 miljoen euro: “Kromme redenering om de wet niet te moeten volgen”, zegt expert 

Tomorrowland gebruikt deze zomer als enige festival toch hun voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. Opvallend: in 2022 heeft Tomorrowland extra wegwerpbekers aangekocht, toen de politieke beslissing over herbruikbare bekers al genomen was. “We hebben gehandeld naar onze kennis toen”, zegt woordvoerder Debby Wilmsen aan VRT NWS. “Ik hoor vooral economische argumenten bij

Lees meer »

Nieuwe Vlaamse school op Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode: “We geven het terug aan de Vlaamse gemeenschap”

Er komt een nieuwe school van het Gemeenschapsonderwijs op de Bierenbergsite in Sint-Genesius-Rode. Al 20 jaar staan daar gebouwen van de VUB en ULB leeg. Vroeger was het de campus biotechnologie en chemie. Minister van onderwijs Ben Weyts geeft nu 4 miljoen euro steun om het terrein aan te kopen. "We willen de Vlaamse aanwezigheid in de faciliteitengemeente versterken, de

Lees meer »

Wim Vanlessen werkte mee aan nieuwe videoclip Katy Perry: “Ze vroeg me om tijdens de shoot in de buurt te blijven”

Hij was jarenlang dé sterdanser van Ballet Vlaanderen, maar ook nadat hij daar z’n carrière beëindigde, blijft Wim Vanlessen (49) een begrip in de danswereld. Zo bedacht hij mee de choreografie van ‘Woman’s World’, de comebacksingle van popster Katy Perry (39). In dit gesprek vertelt Wim hoe die opdracht op z’n pad kwam, hoe streng het eraan toeging op de

Lees meer »

Frituur in Wilrijk moet tijdelijk sluiten na explosie

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft beslist om een frituur in Wilrijk tijdelijk te laten sluiten. Na een explosie, mogelijk gelinkt aan het drugsmilieu, stelde de politie aanzienlijke schade vast aan het pand. Omdat het risico bestaat dat de frituur in de toekomst nog eens geviseerd wordt, gaat die voor minstens een maand toe.

Lees meer »