Boeing 737 vliegt plots op 160 meter hoogte boven woonwijk: “Ik was bang dat hij tegen mijn huis ging vliegen”

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit is een onderzoek gestart naar een passagiersvliegtuig van Southwest Airlines dat amper 160 meter boven een woonwijk in Yukon, Oklahoma, vloog en de bewoners de schrik van hun leven bezorgde.

 

Meer krantenkoppen in België

Melania maakt zeldzame verschijning na speech van echtgenoot Donald Trump

Volledig in het rood gekleed, wandelde Melania Trump het podium op tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in Milwaukee. Dat deed ze op klassieke muziek, een serieus contrast met de countrymuziek en rockballads die al heel de week te horen zijn. Een opvallende verschijning want al sinds 2016 – toen haar man president werd – houdt ze zich meer op de

Lees meer »

Donald Trump aanvaardt nominatie en geeft eerste speech sinds moordaanslag: “Het is tijd voor verandering”

Oud-president Donald Trump heeft donderdagavond (lokale tijd) onder groot gejuich de nominatie als Republikeinse presidentskandidaat aanvaard op de Republikeinse conventie in Milwaukee. Hij blikte er ook uitgebreid terug op de mislukte moordaanslag op hem van afgelopen zaterdag. Het was de eerste publieke toespraak van Trump na de moordpoging. Opvallend was de aanwezigheid van zijn familie en diens vrouw Melania, die

Lees meer »

Van “100 procent zeker” tot “mogelijke herevaluatie”: hoe Joe Biden minder toonvast lijkt over zijn kandidatuur

Dat Joe Biden zijn kandidatuur zou heroverwegen bij een "medische aandoening", is een opvallende wending van een man die al wekenlang verkondigt dat "niemand hem zal wegduwen" uit de presidentsrace. Toch is er geen sprake van een bocht richting uitgang, zegt Amerika-specialist Bert De Vroey. "De quarantaineperiode kan wel een moment van bezinning zijn voor de president."

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »

Emérance Cortvrienden het café-chantant

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Emérance Cortvriend en het café-chantant.
The post Emérance Cortvrienden het café-chantant appeared first on

Lees meer »