Achter de schermen van de Vlaamse formatie: “Volgende week zal duidelijk zijn welke discussies voor miserie gaan zorgen”

Alle Vlaamse ‘hoofdonderhandelaars’ hebben elkaar een eerste keer gesproken, en de frietverslaafde toekomstige minister-president heeft al een eerste keer getrakteerd. Maar waar gaan de drie partijen zich volgende week mee bezighouden? Welke knopen moeten doorgehakt worden? “Volgende week wordt duidelijk waar de miserie zit.” 

Meer krantenkoppen in België

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

Rockzanger Stijn Meuris met The Royal Navy Band op de Brugse Bavik Dagen

Het Comité voor Initiatief organiseert naar jaarlijkse gewoonte een driedaags gratis muzikaal feest op de Markt in Brugge. De Brugse Bavik Dagen vinden plaats van 19 tot en met 21 juli. Opmerkelijk feit: rocker Stijn Meuris concerteert met The Royal Navy Band.
The post Rockzanger Stijn Meuris met The Royal Navy Band op de Brugse Bavik Dagen appeared first

Lees meer »

Bedrijf van Marc Coucke dagvaardt stad Oostende in kortgeding

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club is de erfpacht opgezegd door de stad.

Lees meer »

Programma bezoek paus Franciscus aan België bekend: ontmoeting met slachtoffers seksueel misbruik “in alle discretie”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek in België "in alle discretie" met slachtoffers van seksueel misbruik spreken. Dat blijkt uit het volledige programma van het pausbezoek. Wanneer die ontmoeting precies zal plaatsvinden en wie er aanwezig zal zijn is niet bekend. Het Vaticaan zal "omwille van discretie" pas over de bijeenkomst communiceren nadat die heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel

In de Lippenslaan 353 in Knokke opent Juntoo The Lab de deuren. Het gaat om een nieuw winkelconcept van designmeubelenketen Juntoo, waarbij je op een interactieve manier experimenteert met voorkeur en stijl. “Je wandelt van de ene leefwereld in de andere”, zegt ceo Giane Van Landuyt.
The post Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij was dé ontgoocheling”: Engelse pers hard voor één speler in bijzonder, Spaanse media zien nieuwe ‘Gouden Generatie’

De Spaanse media kloppen zich op de borst. Mag ook, na wat ‘La Roja’ liet bewonderen in Duitsland. Als enige land alle zeven matchen gewonnen – een record, net als de vierde eindzege op een EK voetbal. En er wordt dankzij een “nieuwe gouden generatie” al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026. “Op dit EK is een groep spelers

Lees meer »