Aangehouden vader en zoon ontkennen iets te maken te hebben met moord en verdwijning Belgisch koppel op Tenerife

De vader en de zoon die in ons land opgepakt en aangehouden zijn in het onderzoek naar de moord en verdwijning van een Belgisch koppel op Tenerife, ontkennen dat ze er iets mee te maken hebben. De twee verdachten verzetten zich ook tegen hun overlevering aan het Spaanse gerecht. 

Meer krantenkoppen in België

Andermaal keizerlijke Pogacar pakt z’n vierde ritzege na inhaalrace: “Hadden het exact zo gepland tijdens stage hier”

Er is in deze Tour niets te doen aan Tadej Pogacar. De Sloveense geletruidrager pakte in de Alpen z’n vierde etappezege na een geweldige inhaalrace op Isola 2000 en verstevigde zo andermaal z’n leidersplaats. “Nu kan ik morgen gewoon genieten van de laatste bergrit”, klonk het doodleuk. Remco Evenepoel finishte op 1’42” als tweede beste van de klassementsmannen, vlak voor

Lees meer »

Immigranten zijn “Illegale aliens”, Biden “schadelijkste president ooit”: grofgebekte Trump liegt er ook nog eens op los in aanvaardingsspeech

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles – zelfs de oorlog in Oekraïne – krijgen zij de

Lees meer »

Wallonië voert ‘aanmoedigingstarief’ voor energie in per 2026: stroomprijs varieert gedurende de dag

Vanaf 1 januari 2026 krijgen elektriciteitsverbruikers in Wallonië de keuze tussen drie tariefformules. Bovenop de traditionele enkelvoudige of tweevoudige uurtarieven komt er een ‘aanmoedigingstarief’, waarbij de prijs varieert in de loop van de dag, die opgedeeld wordt in vijf tijdslots. Dat bevestigt de Waalse regulator CWaPE, bij de publicatie van zijn richtlijnen voor de periode 2026-2029.

Lees meer »

Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor Avelgem en Zwevegem

Na het nieuwe wijkkantoor in Anzegem, staat ook voor de wijkinspecteurs in Avelgem en Zwevegem een nieuw wijkkantoor gepland. Op de politieraad van 25 juni werden zowel voor Zwevegem als Avelgem een voorstel ingediend, nadat dit eerder werd goedgekeurd door het politiecollege. Beide voorstellen werden unaniem goedgekeurd door de politieraad.
The post Politiezone MIRA investeert in nieuwe wijkkantoren voor

Lees meer »

Zuid-Afrikaanse multimiljonair beschuldigt fotograaf Anton Corbijn van stelen hond

De Nederlandse fotograaf en filmmaker Anton Corbijn en zijn vrouw worden beschuldigd van het ‘verduisteren’ van een Australische herder. De ruzie over de hond Jo-Jo is recent geëscaleerd met een melding bij de politie door de Corbijns van een gewelddadige overval en een kort geding van de Zuid-Afrikaanse eigenaar, projectontwikkelaar Michael Ruben, waarin de Amsterdamse rechter woensdag oordeelt. Dat schrijft

Lees meer »

? “Dat Remco moet onderdoen voor twee buitenmaatse Tourwinnaars is geen oneer”

De Tour gaat zijn laatste fase in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de eerste twee weken. “Alle bergritten tot dusver waren daverende spektakels”. Daarnaast kijken ze vooruit naar wat de renners nog staat te wachten in de resterende etappes. Luister hierboven naar een nieuwe aflevering van de podcast!

Lees meer »

Partij van president Assad wint Syrische verkiezingen

In Syrië heeft de partij van president Bashar al-Assad de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van de Ba’ath-partij, die sinds 1963 aan de macht is, kwam niet als een verrassing aangezien ze met zo goed als geen tegenstand rekening moet houden. De opkomst bedroeg 38,16 procent, tegenover 33,17 procent in 2020.

Lees meer »