43ste Nacht van Vlaanderen kent recordopkomst met bijna 9.500 deelnemers: “Dit hadden we niet durven dromen”

De 43ste editie van het wandel- en loopevent de Nacht van Vlaanderen in Torhout was alweer een recordeditie. Sterker: met ongeveer 9.500 deelnemers met 34 verschillende nationaliteiten barst het evenement stilaan uit zijn voegen. Dat zijn er immers nog een derde méér van vorig jaar. “Het event is om verschillende redenen waanzinnig populair, en dat maakt ons héél blij. Maar stilaan botsen we op onze limieten”, zegt voorzitter Dirk Verduyn.

De cijfers liegen er niet om: de Nacht van Vlaanderen in Torhout is waanzinnig populair. Vóór corona lokt het jaarlijkse wandel- en loopevent tot pakweg 5.000 deelnemers. In 2022 zouden er dat al meer zijn, maar haakten heel wat deelnemers af door de snikhete temperaturen tot 33 graden. Vorig jaar werd afgeklokt op 7.152 deelnemers: een record. Dat werd dit jaar met ongeveer 9.500 deelnemers verpulverd. Liefst 34 nationaliteiten stonden aan de start. “Hier hadden we nooit van durven dromen”, zegt voorzitter Dirk Verduyn.

Sfeer, groen en goede doelen

“Dat het een recordeditie zou worden wisten we al snel”, vervolgt Dirk. “We zaten immers al aan ruim 8.500 voorinschrijvingen. En we weten dat er de avond zelf nog tussen de 1.500 en 2.000 mensen bijkomen, afhankelijk van het weer. Dat was nu ideaal: niet te warm, niet te koud en het stopte tijdig met regenen. We klokten dus af op ongeveer 9.500 deelnemers. We kunnen enkel maar héél tevreden vaststellen dat ons event waanzinnig populair is. Daarvoor zien we enkele redens: vooreerst hangt hier een unieke sfeer en kan er gewandeld en gelopen worden in de stad maar ook in het prachtige groen. Daarnaast bieden we veel service voor weinig geld met een all-in pakket. T-shirts, medailles, ophaalbusjes en bagageservice: het is allemaal inbegrepen. Bovendien nemen steeds meer bedrijven deel en worden veel goede doelen daarmee gesteund. Wij steunen zo Think Pink.”

Limieten

Toch heeft de massale opkomst stilaan ook een keerzijde. Zeker ook naar bereikbaarheid en parkeerproblemen, ook voor bewoners, in de stad. “We moeten deze editie nog evalueren maar botsen wel stilaan op onze limieten”, geeft Dirk toe. “Mogelijk blijkt na deze editie dat 10.000 deelnemers ons plafond is. En dan zullen we misschien moeten beslissen om vanaf volgend jaar enkel nog met voorinschrijven te werken, behalve dan op de korte afstanden. Nu kunnen we niet anders dan heel tevreden zijn en eerst nagenieten.”

24 uur voor wandelaars

De laatste loopwedstrijden met de halve en hele marathon werden vrijdagavond afgewerkt, onder luide aanmoedigingen van het publiek. De wandelaars van de 42 en 100 kilometer tochten krijgen 24 uren de tijd die te beëindigen. Die tochten gingen vrijdagavond om 20.45 uur van start en de laatste – allicht strompelende – wandelaars worden zaterdagavond om 20.45 uur verwacht. Voor wie wil is er zaterdagochtend vanaf 7 uur ook nog een recreatieve Batjestocht. (JH)

The post 43ste Nacht van Vlaanderen kent recordopkomst met bijna 9.500 deelnemers: “Dit hadden we niet durven dromen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alec Baldwin barst in tranen uit nadat rechter aanklacht tegen hem verwerpt rond fataal schietincident op filmset

Een rechter in New Mexico heeft vrijdag de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijke schietincident op de set van de film ‘Rust’ verworpen. Zijn advocaten hadden eerder op de dag aangevoerd dat er bewijsmateriaal in de zaak zou zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee.

Lees meer »

Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek langs de Leie”

We zijn gestart aan het zesde grote stadsvernieuwingsproject van de twaalf dat in 2024 opent. Bissegem krijgt er een aantrekkelijke ontmoetingsplaats bij. Langs de Leie komt Bissegem Plage, een uniek stukje natuur om te wandelen, te genieten van de groene omgeving én met plaats voor kinderen om te spelen.
The post Bissegem Plage na de zomer toegankelijk: “Unieke ontmoetingsplek

Lees meer »

Minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens

De Nederlandse douane heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder drugs in beslag genomen dan in dezelfde periode vorig jaar. Er is vooral fors minder cocaïne onderschept in Nederlandse zeehavens: slechts 16 ton, tegenover 28 ton in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de Nederlandse douane dinsdag.

Lees meer »

Stephan (64) uit Deerlijk neemt deel aan oldtimerhappening: “We hebben zon besteld”

Aan oude tractoren sleutelen, een oude boerenkar renoveren, aan treffens deelnemen en er zelfs op vakantie mee trekken. Dat is de grote hobby van Stephan Vandenbogaerde. De immer goedlachse Deerlijknaar neemt op zondag 14 juli met twee van zijn pronkstukken deel aan het oldtimertreffen in het kader van Vlaanderen Feest in het Gaverdomein.
The post Stephan (64) uit Deerlijk

Lees meer »

Elk weekend belanden drie stomdronken tieners op Antwerpse spoed

De spoeddiensten in Antwerpen zien elk weekend drie stomdronken tieners. Ze hebben meestal meer dan tien glazen bier, wijn of sterke drank op. Sinds enkele maanden kunnen ze terecht bij de eerste alcoholkliniek of ‘alcoholpoli’ van het land. Acht jongeren volgen er al een traject. “Het ‘golden hour’ of eerste uur na het ontwaken is cruciaal.”

Lees meer »