Zelzatetunnel dicht voor dringende reiniging: “Zodat er geen diesel in het kanaal Gent-Terneuzen terechtkomt”

Vanmiddag is de Zelzatetunnel richting Antwerpen onverwacht gesloten voor een dringende reiniging. De diesel van een vrachtwagen die donderdag in de tunnel was uitgebrand, zou in het kanaal Gent-Terneuzen kunnen terechtkomen. Om dat te voorkomen, zijn de pompen meteen stilgelegd. Maar nu was het ook nodig om het waterreservoir zo snel mogelijk te reinigen. 

Meer krantenkoppen in België

Busstation Leuven afgespannen met politielint na steekpartij: twee 17-jarigen zwaargewond, daders nog op de vlucht

Aan het busstation van Leuven heeft deze avond tussen 17u en 17u30 een steekpartij plaatsgevonden. Dat bevestigt het parket. Twee 17-jarigen raakten daarbij zwaargewond, één van hen bevond zich een tijdlang in levensgevaar. Volgens omstaanders zou een groep slaags zijn geraakt, en kwam het daarbij tot een steekpartij. Het volledige station werd afgespannen met politielint.

Lees meer »

Duitsland levert verdachte van schietpartij in Bavegem uit, man is aangehouden

De raadkamer van Oudenaarde heeft een verdachte aangehouden voor een schietpartij in Bavegem, in november vorig jaar. Toen kreeg een man twee kogels in zijn been terwijl hij buiten stond te roken. De verdachte is opgepakt in Duitsland en aan ons land uitgeleverd. De schietpartij veroorzaakte ophef, want ze gebeurde enkele dagen na de moord op een advocate in Sint-Lievens-Houtem.

Lees meer »

Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge

Op het strand van Blankenberge is donderdagavond een 69-jarige man levenloos aangetroffen. Voorbijgangers merkten dat er iets mis was en stelden vast dat de man niet meer ademde. Strandredders probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren.
The post Man (69) dood aangetroffen door passanten op strand van Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegmachine Pogacar doet monden openvallen, Vingegaard met gebaar richting Evenepoel: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

“Interesse van andere clubs? Ik kan hier nog groeien als coach”: Miron Muslic trekt met Cercle Brugge Europa in

Net geen twee maanden nadat Cercle Brugge zich op de laatste speeldag van de play-offs verzekerde van de vierde plaats, staat het volgende week donderdag in en tegen Kilmarnock voor zijn eerste Europese confrontatie in 14 jaar. “We hebben de lat de afgelopen twee jaar hoog gelegd en dat willen we nu opnieuw doen”, aldus de immer ambitieuze Miron Muslic

Lees meer »

Premier van Wales kondigt ontslag aan nadat vier ministers opstappen

Vaughan Gething treedt na slechts vier maanden af als premier van Wales. Dit gebeurt nadat vier regeringsleden hun ontslag indienden en zijn vertrek eisten. Gething stond al onder druk vanwege een omstreden donatie tijdens zijn verkiezingscampagne. Naast zijn premierschap legt hij ook zijn functie als leider van de Welsh Labour Party neer.

Lees meer »

Kapellen stuurt 3 atleten uit de gemeente naar Olympische Spelen in Parijs: “We hopen dit keer op een gouden medaille”

Kapellen stuurt dit jaar maar liefst 3 atleten uit de gemeente richting de Olympische Spelen in Parijs. Het gaat om zeilster Eline Verstraelen (22), loper Jochem Vermeulen (25) en hockeyspeelster Delphine Mariën (22). "In het verleden hebben we met Kapellen al 2 zilveren en 3 bronzen medailles behaald. Het zou mooi zijn om daar eens een gouden medaille aan toe

Lees meer »

Hollywoodsterren reageren op beslissing van Joe Biden om uit de presidentsrace te stappen: “We moeten dankbaar zijn voor zijn inzet”

“Hij herstelde eerlijkheid, waardigheid en integriteit in het ambt na vier jaar van leugens, misdaad, schandalen en chaos.” Verschillende Hollywoodsterren hebben gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich teruggetrokken heeft uit de race om het Amerikaanse presidentschap. Onder meer Lil Nas X, Cardi B en John Legend lieten van zich horen. “Bedankt voor je leiderschap.”

Lees meer »

Acteur Jo De Meyere (85) moest noodgedwongen afscheid nemen van zijn publiek: “Mijn gezondheid laat het niet meer toe”

“Uiteraard had ik nog graag wat rollen willen spelen in de toekomst, maar dat gaat fysiek gewoon niet meer.” Dat vertelt acteur Jo De Meyere (85), bekend van VRT-reeksen ‘Flikken’ en ‘Heterdaad’, over zijn gedwongen afscheid van de bühne en het scherm. Dat doet hij in de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ tijdens een zeldzaam interview.

Lees meer »