“Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd

Ona is de vijfjarige golden retriever van de familie Pauwels in de Kamutstraat in Harelbeke. Tijdens de nacht van vrijdag is ze heel onverwachts overleden aan vergiftiging.

“Vrijdagavond rond 20.30 uur liet ik Ona, samen met ons andere hondje Lou, nog eventjes naar buiten. Na ongeveer een kwartiertje kwamen ze weer naar binnen omdat het behoorlijk hard aan het regenen was. Die avond viel ik voor de televisie in slaap. Rond 23 uur heeft Lou mij wakker gemaakt door in de zetel te springen. Ik ging bij Ona kijken. Ze had braakneigingen en was aan het janken. Ik had al snel door dat er iets mis was”, vertelt Gilles Pauwels.

“Ze lag op haar zij op de grond, helemaal aan het schudden, waarschijnlijk een epilepsie-aanval. Daarna heb ik snel mijn vrouw wakker gemaakt en rond 20.30 uur de dierenarts gebeld. Die heeft vocht en zuurstof toegediend en antibiotica en cortisone voorgeschreven. Ona is bij de dierenarts gebleven en wij zijn weer naar huis gegaan”, legt Gilles uit.

Rattenvergif in de tuin

Zaterdagochtend belden Gilles en zijn familie naar de dierenarts, met de hoop op goed nieuws. “Hij vertelde ons dat Ona rond 2 uur die nacht al overleden was. Uit de autopsie blijkt dat ze vergiftigd was. De dierenarts vermoedt door rattengif, maar is het niet zeker. Het moet iets heel sterks geweest zijn, want op zo’n 5 uur tijd was ze overleden”, vertelt Gilles. Gilles, zijn vrouw Kelly en zoontje Maurice vermoeden dat er iets in de tuin moet gelegen hebben. Hun tuin is afgesloten, maar achteraan is er een fiets- en wandelpad. “Van daaruit kan het zijn dat er iemand iets in onze tuin gegooid geeft, maar dat kunnen we niet zeker zijn”, zegt Gilles.

“Het overlijden van Ona valt ons zwaar. Ze was een hele vrolijke hond, die ons elke dag al kwispelend kwam begroeten als we thuis kwamen van ons werk. Zelfs bij onbekenden was ze blij. Ons andere hondje Lou, een king charles cavalier, loopt een beetje verloren.” Gilles zal zaterdag een klacht indienen tegen onbekenden, waar hij zijn verhaal kan doen in de hoop dat er naar de situatie gekeken wordt. “Wij wonen in een doodlopende wijk, waar bijna iedereen een hond heeft. Een aantal jaren geleden was er een gelijkaardig geval. Het kan toeval zijn, maar dat weten we niet zeker. Het is vooral de onwetendheid die aan ons knaagt”, besluit hij.

The post “Waarschijnlijk vergiftigd”: Familiehond Ona (5) sterft na doodsstrijd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Bistiaux verloor 10 jaar geleden schoonzus Liliane bij ramp met vlucht MH17: “Kunnen plaats crash nooit bezoeken”

Nederland herdenkt de tragische ramp met vlucht MH17, vandaag exact 10 jaar geleden. Jan Bistiaux, die zijn schoonzus verloor bij de ramp, getuigt over de impact van het gebeuren op zijn leven. "De oorlog in Oekraïne herinnert ons er dagelijks aan. Ik erger me mateloos aan de machteloosheid die ik bij zulke gebeurtenissen voel. Dat we – gezien de oorlog

Lees meer »

Geen prinses Claire op nationale feestdag

Prinses Claire (50) komt niet naar de nationale feestdag, zo vernam HLN uit betrouwbare bron. Het was al enkele weken onzeker of ze zondag het defilé zou bijwonen. Nu is het duidelijk dat prins Laurent zonder echtgenote plaatsneemt op de tribune.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Joost Klein’ trapt bloedhete dag twee op gang en 750 saxofoons weerklinken op Sint-Baafsplein

Dag twee van de Gentse Feesten! Die begon alvast met een potje yoga en we meenden zelfs Joost Klein gezien te hebben. Op het Sint-Baafsplein geeft Saxofolie een concert met wel 750 saxofonisten. Volgens de officiële cijfers blijkt intussen dat de eerste dag meteen goed was voor 180.000 bezoekers, en dat belooft voor de nog resterende negen dagen. Het is

Lees meer »

Mysterieuze moord in Thailand: zes gasten dood aangetroffen in luxehotel in Bangkok, cyanide gevonden in theekopjes

In een luxehotel in een toeristische wijk in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een mysterieuze moord plaatsgevonden. Het personeel van het Grand Hyatt Erawan trof gisteren zes lichamen aan in een van de suites. Het zou gaan om drie mannen en drie vrouwen. De Thaise politie laat weten dat de slachtoffers wellicht vergiftigd zijn. Zo werd de zeer giftige stof

Lees meer »

? “Dat Remco moet onderdoen voor twee buitenmaatse Tourwinnaars is geen oneer”

De Tour gaat zijn laatste fase in. In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de eerste twee weken. “Alle bergritten tot dusver waren daverende spektakels”. Daarnaast kijken ze vooruit naar wat de renners nog staat te wachten in de resterende etappes. Luister hierboven naar een nieuwe aflevering van de podcast!

Lees meer »

Trump tackelt weer als vanouds, met 20 halve en hele leugens in ellenlange speech: “Ik zal vanaf dag één alle problemen in de VS en de wereld oplossen”

De mislukte moordaanslag heeft Donald Trump niet gemilderd. Hoewel hij in zijn aanvaardingstoespraak eerst zacht en menselijk op de aanslag terugblikte, begon hij er vervolgens zelf weer op los te schieten. Vooral Joe Biden en de immigranten belandden in het vizier van Trumps botte en grove salvo’s. Simpelweg van alles kregen zij de schuld – van de gestegen voedselprijzen tot

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »