VS en China informeel weer in gesprek over kernwapens

Vertegenwoordigers van China hebben aan een Amerikaanse delegatie tijdens een tweedaagse reeks informele gesprekken verteld dat China niet zal terugvallen op nucleaire bedreigingen richting Taiwan, in het geval van een Chinese nederlaag in het conflict over het eiland. 

Meer krantenkoppen in België

Bedrijf van Marc Coucke dagvaardt stad Oostende in kortgeding

In een dispuut rond het stadion van KV Oostende heeft het bedrijf van Marc Coucke de stad Oostende en de curator van KVO in kortgeding gedagvaard. Dat meldt Focus-WTV en bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Coucke wil een plaatsbeschrijving laten uitvoeren, maar na het faillissement van de club is de erfpacht opgezegd door de stad.

Lees meer »

Warriors Against Cancer en G-voetbal Kortrijk Varen met dj Joeri

Kankerpatiënten helpen om hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces, dat is de missie van Warriors Against Cancer. En daar werkt G-voetbal Kortrijk/G-sport Belgium graag aan mee. Dankzij dj Joeri uit Kortrijk konden zeven gelukkigen onlangs zorgeloos genieten van een boottochtje, mét een flinke portie zon.
The post Warriors Against Cancer en G-voetbal Kortrijk Varen

Lees meer »

Ook Belgische koning ontsnapte ooit aan moordaanslag: dader betaalde hoge prijs voor mislukt eenmanscomplot

In de Verenigde Staten zindert de mislukte moordaanslag op Donald Trump nog na. Maar ook in België deed politiek geweld het land al opschrikken. In 1902 kwam Leopold II in het vizier van een Italiaans anarchist, die in hartje Brussel op klaarlichte dag het vuur opende op de koning der Belgen. Een reconstructie van een waanzinnig eenmanscomplot. De dader betaalde

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd stelt zich niet meer verkiesbaar na het verspreiden van seksfilmpje

In een Facebook Live laat de Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd weten dat hij uit de lokale politiek stapt en niet meer zal meedingen naar de burgemeesterssjerp bij de verkiezingen van 13 oktober. Die beslissing maakte hij nadat bekend raakte dat hij op een evenement van zijn partij Open VLD zelfgemaakte seksfilmpjes toonde aan een groepje aanwezige jongeren. “Ik kan mezelf

Lees meer »

Wereldwijde vaccinatiegraad bij kinderen stagneert in 2023, volgens WHO en Unicef

Wereldwijd is de vaccinatiegraad bij kinderen in 2023 gestagneerd. Die ligt nog een stuk onder het niveau van 2019. Dat blijkt uit schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Ze zien wel enkele lichtpuntjes. Zo is de vaccinatiegraad in de Afrikaanse regio in 2023 licht gestegen tegenover het jaar voordien en stijgt het aantal

Lees meer »

Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert

Christelle Vandermaes en Gilbert Vonck vierden op vrijdag 12 juli hun gouden huwelijk. Net vijftig jaar daarvoor, op 12 juli 1974, traden ze in het huwelijk.
The post Gouden huwelijk voor Christelle en Gilbert appeared first on KW.be.

Lees meer »