Van 1 naar 19 startnota’s: Vlaamse formatie start volgende week met verschillende werkgroepen, van onderwijs tot justitie

De onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering krijgen vaste vorm. Vanaf volgende week gaan 19 werkgroepen van start, één per beleidsdomein.

 

Meer krantenkoppen in België

Brand vernielt hoeve van Patrick in Lippelo, drie paarden komen om: “Die blikseminslag moet een enorme knal hebben veroorzaakt”

In Lippelo, een deelgemeente van Puurs-Sint-Amands, is gisterenavond een hoeve in brand gevlogen nadat de bliksem er had ingeslagen tijdens het zware noodweer. De hoeve stond al gauw in lichterlaaie en is volledig verwoest. Drie paarden die er op stal stonden, zijn omgekomen in de brand. Eigenaar Patrick reageert aangeslagen: “Je denkt altijd dat het jou niet kan overkomen, maar

Lees meer »

Britse politie houdt klopjacht op man (26) na “gruwelijke” moord met kruisboog op echtgenote en twee dochters van BBC-presentator

De Britse politie houdt momenteel een grote klopjacht op een 26-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen. Volgens de Britse openbare omroep ‘BBC’ gaat het om een deel van het gezin van een van haar presentatoren, John Hunt (58), meer bepaald zijn echtgenote Carol (61) en twee van zijn drie dochters, van 25 en

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Iedereen had het mij afgeraden”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Tiental gezinnen op hotel na verwoestend noodweer in drie Mechelse dorpen: “Dit is een nooit geziene ramp”

Een tiental gezinnen heeft de nacht doorgebracht op hotel na het verwoestend noodweer dat dinsdagavond een spoor van vernieling trok door de Mechelse deelgemeenten Heffen, Leest en Hombeek. Vermoedelijk ging het om een windhoos die minstens zeven hoogspanningsmasten en de torenspits van de kerk in Heffen deed knakken. De brandweer kreeg meer dan driehonderd oproepen. “We gaan er alles aan

Lees meer »

KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge

Er is een bever gespot aan het Minnewater in Brugge. Stijn Verstraete bemerkte het dier en maakte er een filmpje van. Een unicum? Volgens Kris Decleer van Natuurpunt breidt de beverpopulatie zich uit in Vlaanderen.
The post KIJK – Jonge bever gespot aan het Minnewater in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Spreek nu!”: Lamine Yamal (16) reageert op kritiek van Rabiot nadat hij zich op weergaloze wijze kroonde tot jongste EK-doelpuntenmaker ooit

16 jaar, 11 maanden en 28 dagen. Binnen drie dagen wordt Lamine Yamal zeventien, maar het beste verjaardagscadeau heeft hij zichzelf al bezorgd. Op weergaloze wijze kroonde het Spaanse wonderkind zich tegen Frankrijk tot jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Fransman Rabiot bekritiseerde hem nog voor de wedstrijd, maar Yamal had na affluiten maar twee woorden nodig om daarmee komaf

Lees meer »

Gids Pascal (31) wordt tijdens tour door gemaskerde man in het water geduwd: “Ik had mijn nek kunnen breken”

Pascal Gerritsen (31) gidst al acht jaar nieuwsgierige toeristen rond in ’t Brugse, maar donderdag kreeg de tour wel een heel verrassende wending. De gids met Nederlandse roots werd door een onbekende man plots het water in geduwd, toen hij op de bekende Bonifaciusbrug zat. “Ik kan en wil me haast niet voorstellen dat het een gerichte actie is geweest

Lees meer »

Loes Van den Heuvel is nog steeds trots op ‘De Kampioenen’: “Met die heruitzendingen verdienen we nét genoeg om te overleven”

“Als ‘F.C. De Kampioenen’ in Hollywood was gemaakt, dan was ik nu rijk.” Al verdient Loes Van den Heuvel (67) toch ook een aardig centje bij met de zoveelste herhalingen. En ze blijft trots op de reeks, die voor haar heel wat meer inhoudt dan enkel comedy. In Story maakt ze de vergelijking met haar beroemde personage. “Ik had ‘s

Lees meer »

Man vrijgelaten nadat baby overlijdt in Belgische auto in Rotterdam: “We zagen een man schreeuwen, hij liep steeds rond de wagen heen”

De man die gisteren in Rotterdam werd aangehouden nadat een baby er was overleden, is vanochtend vrijgelaten. Dat meldt het AD. Het kindje werd in zorgwekkende toestand aangetroffen in een geparkeerde auto met een Belgische nummerplaat op een industrieterrein. Volgens een getuige zou een man – mogelijk de vader – een raampje hebben ingetikt en het kind uit de auto

Lees meer »

Binnenkort grote werkzaamheden Beverensestraat Ardooie

De drukke Beverensestraat in het centrum van Ardooie zal maandenlang het decor zijn van grote werkzaamheden. De weg zal in fasen volledig worden heraangelegd. Betrokken inwoners die hinder zullen ondervinden, krijgen tekst en uitleg tijdens een infovergadering op 9 juli om 18:30 uur in het Hofland.
The post Binnenkort grote werkzaamheden Beverensestraat Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »