Vakantiehuisje huren in Barcelona? Vanaf 2029 niet meer mogelijk

De Spaanse stad Barcelona wil het verhuren van vakantiewoningen afschaffen tegen eind 2028. Dat heeft burgemeester Jaume Collboni vrijdag gezegd. Het voornemen wil komaf maken met het grote tekort aan betaalbare huizen in en rond de stad.

 

Meer krantenkoppen in België

Slapend rijk worden met de verhuur van je Spaanse vakantiehuis: “Absurde nieuwe regels maken het steeds moeilijker”

Spanje stelt paal en perk aan de toeristische verhuur door particulieren, en dat heeft ook gevolgen voor de ruim 30.000 Belgen die hun Spaanse casa verhuren. Jouw tweede verblijf aan de costa’s verhuren via Airbnb of Booking.com is lang niet altijd de vetpot die soms wordt beloofd, waarschuwt Spaans vastgoedexperte Marleen De Vijt. “Deze soms absurde nieuwe regels maken dat

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem

Afgelopen zaterdag vierden Christiane Brysse (79) en Fernand Vandaele (85) hun diamanten huwelijk. Hoewel ze dat aanvankelijk zouden vieren met een etentje met hun dochter en schoonzoon, hadden die laatsten andere plannen met het koppel.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Christiane en Fernand uit Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant

et als vorig jaar opent Jürgen Crombez (48) van feest- en banketzaal Yperley de deuren van het gelijknamige pop-uprestaurant. Vanaf 17 juli kan je aanschuiven op het zuiderse terras en kan je genieten van de huisbereide specialiteiten.
The post Yperley opent opnieuw deuren voor pop-uprestaurant appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lotte Kopecky moet eindzege in Giro Donne aan Elisa Longo Borghini laten, Ghekiere kroont zich tot bergkoningin

Het is Lotte Kopecky in de Giro Donne niet gelukt om haar achterstand op eindwinnares Longo Borghini uit te wissen. De wereldkampioene stond bij aanvang van de slotrit slechts één seconde in het krijt bij de Italiaanse, maar kon dat niet rechtzetten. In de slotkilometers ontplofte ze. Belgische opsteker: Justine Ghekiere kroonde zich tot bergkoningin van de Giro Donne.

Lees meer »

“Zet hen op de zwarte lijst”: Nederlandse media spuwen gal richting “bloedirritante” arbitrage na discutabele penaltyfout

Engeland feest, danst, zingt. Want ze staan in de finale van het EK. Maar één fase gaat zowel in Nederlandse als Engelse wel heel vaak over de tongen: de penalty die Engeland kreeg nadat Dumfries te laat kwam op Kane. De Nederlandse analisten en media schuwen de zware woorden niet, maar ook in Engeland zelf vinden ze het “een absolute

Lees meer »

Gigantische taart, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag in grote luxe

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken, vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. De feestlocatie was Porto Cervo, Sardinië, waar de prinses talrijke familieleden en vrienden uitnodigde om deel te nemen aan het extravagante evenement. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit op een gigantische taart en danste ze

Lees meer »

Jambon pleit voor “confederale omslag met zo veel mogelijk bevoegdheden voor deelstaten” in laatste 11 julitoespraak

In zijn laatste grote 11 julitoespraak als Vlaams regeringsleider pleit Jan Jambon (N-VA) voor een “confederale omslag waarbij zo veel mogelijk bevoegdheden naar de deelstaten komen”. Nu zitten er nog “grote weeffouten” in onze staatsstructuur en zijn bevoegdheden te “versnipperd”, waardoor de deelstaten niet volledig het beleid kunnen voeren dat ze willen voeren. “De architectuur van dit land klopt niet”,

Lees meer »

Hoe ‘Jasper The Master’ de knop omdraaide: “Jasper mocht zich niet langer blindstaren op wie er niet was, maar op de mensen die er wel zijn”

Twee ritzeges, dan is de Tour geslaagd voor Alpecin-Deceuninck. Toch? Sportief manager Christoph Roodhoof: “De gemiste kansen zijn wel weg. Dat kan je toch ook niet ontkennen?” Om in Pau een nieuwe gemiste kans te vermijden, greep hij in. “Voor de start heb ik een goed gesprek gehad met Jasper. Niet negatief, maar met Jasper mag je de dingen niet

Lees meer »

Striptekenaar Fons (12) uit Izegem mag als ‘alledaagse held’ het nationaal défile met koningspaar bijwonen

Als het militair en burgerlijk defilé tijdens de nationale feestdag door de straten van Brussel trekt, zal dat met de 12-jarige Fons Margodt op de eretribune zijn. Het jonge tekentalent uit Izegem imponeerde vorig jaar iedereen met een eigen stripverhaal voor het goede doel en toonde zo aan dat zijn dyslexie hem niet in de weg staat om grootse dingen

Lees meer »

Privédetective die Amber Heard inhuurde om bezwarende info over hem te vinden, schrijft boek met niks dan lof over Johnny Depp

Zijn naam is gezuiverd en zijn carrière is weer vertrokken. Johnny Depps (61) ster is weer rijzende na een lange publieke rechtszaak tegen zijn ex-vrouw, Amber Heard. Nu krijgt de acteur ook bijstand uit onverwachte hoek. Want de privédetective die Heard inhuurde om bezwarende informatie over hem te achterhalen, heeft een boek geschreven waarin hij gek genoeg niets dan goeds

Lees meer »