Twee in België opgepakte verdachten aangehouden voor moord op Laura en verdwijning Marc op Tenerife

De twee Belgische mannen die donderdag in ons land werden opgepakt voor de moord op Laura Trappeniers (66) en de verdwijning van haar man Marc Olbrechts (71) op Tenerife, zijn aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter vrijdag beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Project 2025’: het ophefmakende document van 900 pagina’s waartegen Kamala Harris ten strijde wil trekken

Kamala Harris wil Donald Trump en zijn extreme "Project 2025" verslaan. Dat schrijft ze op X in een reactie op de terugtrekking van Joe Biden uit de presidentsrace. ‘Project 2025’ bevat enkele omstreden conservatieve agendapunten die Donald Trump kan doorvoeren als hij opnieuw president zou worden. Trump zegt dat hij daar niets van af weet, maar dat wordt door analisten

Lees meer »

Deze sculpturen in Knokke-Heist kan je letterlijk ruiken

Kunst met een geurtje aan? Dat vind je deze zomer in Knokke-Heist. En dat mag je best letterlijk nemen, want de passanten kunnen effectief ruiken aan de sculpturen van Peter De Cupere, die op enkele iconische locaties werden neergezet.
The post Deze sculpturen in Knokke-Heist kan je letterlijk ruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Van Gerwen rekent af met Smith en staat morgenavond in tegenover Humphries in de finale

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael Van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Morgenavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Vandaag al voetbal en rugby: ontdek via deze handige tool het volledige programma van Olympische Spelen

Met ruim 10.000 sporters uit 206 landen en 306 disciplines in 32 verschillende sporten is Parijs de komende weken het kloppend sporthart van de wereld. Vandaag, nog voor de openingsceremonie van vrijdag dus, komen al de eerste sporten aan bod op de Olympische Spelen. Zaterdag zijn de eerste Belgen aan zet. Hoe ziet het volledige programma van Parijs 2024 eruit?

Lees meer »

18 doden bij crash in Nepal, piloot enige overlevende

Bij de crash met een lijnvliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn 18 van de 19 inzittenden om het leven gekomen. Enkel de piloot heeft de crash overleefd. Het vliegtuig stortte neer en vloog in brand in het oostelijke deel van de luchthaven van Kathmandu toen het nog maar net was opgestegen. Wat de aanleiding is van de crash, is

Lees meer »

Wat kunnen we verwachten van eventuele tweede ambtstermijn Donald Trump?

De steunbetuigingen aan de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump kunnen niet luider klinken dan na de aanslag op zijn leven. Ook de peilingen tonen dat Trump een goede kans maakt om de presidentsverkiezingen van 2024 te winnen in november. Maar met welk programma trekt hij naar de kiezer? En wat wil hij tijdens zijn tweede ambtstermijn bereiken? Een overzicht van de

Lees meer »

Koning scoort op één cruciale eigenschap, maar heeft nog werk voor de boeg: onze royaltyexpert analyseert De Grote Peiling

Koning Filip (64) heeft volgens de Belgen een positieve evolutie doorgemaakt op één cruciaal punt. Dat blijkt uit De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL. Verder wordt Filip nog steeds gezien als een weinig natuurlijke vorst, die zijn gebrek aan charisma compenseert met hard werken. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter analyseert de cijfers en bekijkt ook

Lees meer »