Spanje schaft btw op olijfolie af na forse prijsstijgingen

De Spaanse regering schaft de btw op olijfolie af, na forse prijsstijgingen. Dat maakte het ministerie van Begroting vrijdag bekend. Olijfolie wordt als essentieel wordt beschouwd in de Spaanse keuken.

 

Meer krantenkoppen in België

Volgend weekend monsterfiles van en naar Frankrijk

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht verwacht reishulporganisatie Touring komend weekend extreme drukte van en naar Frankrijk. De Spelen komen bovenop de traditionele verkeersellende in het midden van de zomervakantie. Het wordt aanschuiven in grote delen van Europa.

Lees meer »

Londen en Dublin willen betrekkingen nieuw leven in blazen

De nieuwe Britse premier Keir Starmer en zijn Ierse collega Simon Harris hebben woensdag beloofd om “de betrekkingen tussen de twee landen nieuw leven in te blazen”. De landen zijn “verenigd door geografie en geschiedenis”, stelden de regeringsleiders in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet om te stimuleren, maar om aan te zetten tot deponeren”

Wie aan jeugdhuis Skalul in Lendelede op een ludieke manier zijn of haar mening wil verkondigen, kan voortaan een beroep doen op de ‘peilingasbak’ die er aan de muur hangt. Je kan er je sigarettenpeuk in kwijt en tegelijk je stem geven bij enkele ludieke polls.
The post Jeugdhuis Skalul laat je stemmen aan de hand van sigarettenpeuken: “Niet

Lees meer »

Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden”

Amper enkele maanden na een gewelddadige aanvaring werd touringcarbedrijf Herman & Vandamme uit Menen opnieuw slachtoffer van zinloos geweld. Op weg naar Spanje werd een bus in Frankrijk beschoten met een loodjesgeweer. “Gelukkig raakte er niemand gewond.”
The post Bus van touringcarbedrijf Herman & Vandamme beschoten met loodjesgeweer: “Gekke tijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »