Slovakije vervangt publieke omroep, voortaan weerklinkt elke dag verplicht het volkslied

In Slovakije wordt de publieke omroep vervangen door een nieuwe instelling die volgens critici aan de leiband van de nationalistische regering zal lopen. Alvast verplicht: elke dag het volkslied uitzenden.

 

Meer krantenkoppen in België

Ensor waakt vanaf nu over Oostende: politiecombi’s krijgen sticker met bekende kunstenaar

De Oostendse politievoertuigen zullen net wat meer bekijks hebben. Elk nieuw voertuig – auto’s en motors – krijgt namelijk het opvallende geel-blauwe battenburgpatroon in plaats van de klassieke oranje-blauwe striping. “We anticiperen op een wetswijziging die er aan zit te komen”, stellen korpschef Philip Caestecker en waarnemend burgemeester Kurt Claeys. Opvallende extra: op de achterramen pronkt ook de beeltenis van

Lees meer »

Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met heuse veiligheidsdag: “Kom samen duiken in een duiktank”

De brandweer van Nieuwpoort viert dit jaar haar 115-jarig bestaan en wil dat niet zomaar laten passeren. Op zaterdag 10 augustus wordt een echte veiligheidsdag georganiseerd met tal van demonstraties en optreden, vergezeld van een zomerbar en foodtrucks. Wie wil, kan zelfs met een brandweerduiker een sprong wagen in de duiktank.
The post Brandweer Nieuwpoort viert 115-jarig bestaan met

Lees meer »

Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival

In een unieke samenwerking bundelen afvalverwerkingsbedrijf Remondis, het Zandsculpturenfestival Middelkerke en milieubeweging Proper Strand Lopers hun krachten voor een propere omgeving. Elke dag kunnen strandgangers nu een duoticket winnen voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke door simpelweg een emmer strandafval op te ruimen.
The post Wie strandafval ruimt, maakt kans op duoticket voor Zandsculpturenfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tesla stelt voorstelling robottaxi uit

De Amerikaanse bouwer van elektrische wagens Tesla stelt de voorstelling van zijn langverwachte volledig zelfrijdende robottaxi uit. Dat meldt het financiële persbureau Bloomberg op basis van bronnen met kennis van zaken.

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib ontdekt nieuwe hobby en toont trots haar eerste creaties

Actrice Nora Gharib (30) heeft op Instagram een filmpje gedeeld waarin ze enkele handgemaakte creaties laat zien. Sinds enkele weken is Gharib gestart met pottenbaklessen en daar geniet ze duidelijk van. Vol trots toont ze een bordje, vaas, schaaltje en fruitschaal. “Hier ben ik zo blij mee en heb ik echt zo hard aan gewerkt”, vertelt ze over de fruitschaal.

Lees meer »