Slovakije ontbindt publieke omroep RTVS ondanks protesten

Het Slovaakse parlement heeft ingestemd met de ontbinding van de publieke omroep RTVS. Aan de stemming in Bratislava donderdagavond gingen maandenlange protesten van oppositiepartijen en RTVS-medewerkers vooraf.

 

Meer krantenkoppen in België

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Jubileumeditie Hype’O Dream lokt 26.000 festivalgangers

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli vond op de Weymeerschen langs de Oosterlaan de tiende editie van Hype’O Dream plaats. De bijzondere verjaardag werd gevierd met 25.000 bezoekers, meer dan 120 dj’s en enkele special guests. “De sfeer is hier fantastisch”, klinkt het bij de festivalgangers. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen werd het terrein op sommige

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn, meldt de plaatselijke natuurbeschermingsdienst DOC. Tot nu toe is er slechts een handvol

Lees meer »

Vakbonden Audi Brussels hebben sprankeltje hoop na overleg: “We voelen steun van de regering”

De vakbonden bij Audi Brussels zetten zich in voor het behoud van zoveel mogelijk banen in de fabriek in Vorst. ACV hoopt op alternatieven om sluiting te voorkomen, terwijl BBTK minder optimistisch is over een oplossing. Dinsdag bespraken vakbondsvertegenwoordigers samen met premier Alexander De Croo en minister van Economie Pierre-Yves Dermagne hoe banen bij Audi Brussels kunnen worden beschermd na

Lees meer »

Bart De Wever en co verkennen “creatieve pistes” om kerncentrales tot 2045 open te houden (en niet noodzakelijk met Engie)

Vrijdag zat formateur Bart De Wever (N-VA) samen met de top van het Franse energiebedrijf Engie. Bedoeling is om minstens de twee nieuwste kernreactoren in ons land twintig jaar langer open te houden, tot 2045 dus. Maar de huidige uitbater staat daar niet voor te springen. En dus verkennen De Wever en co ook “andere creatieve pistes”, zoals bijvoorbeeld een

Lees meer »