Slachtoffers van ingestorte school op Nieuw-Zuid wachten al drie jaar op schadevergoeding: “Ik kreeg niet minste steun van mijn werk”

Bouwvakkers, hun vakbonden en overlevenden van de ingestorte school op Nieuw-Zuid hebben vanmorgen de ramp herdacht. Bij het drama vielen er vijf doden. De families van de slachtoffers wachten na drie jaar nog altijd op een schadevergoeding. “De verzekeringsmaatschappijen hebben een eerste voorstel gedaan aan de Portugese slachtoffers”, deelden de vakbonden mee. 

Meer krantenkoppen in België

Hoofd Secret Service gaat in Congres getuigen om aanslag Trump

De directeur van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle getuigt op 22 juli voor het toezichtcomité van het Huis van Afgevaardigden naar aanleiding van de recente moordaanslag op voormalig president Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. Dat meldt het Huis-comité dat de hoorzitting zal leiden.

Lees meer »

Beelden tonen hoe mensen in ziekenhuis reageerden toen gewonde Donald Trump aankwam

In het Butler Memorial Hospital in het Amerikaanse Pennsylvania was het alle hens aan dek op zaterdag 13 juli. De gewonde voormalig president Donald Trump werd binnengevoerd nadat hij een moordpoging overleefde tijdens zijn campagne. Rick Foerster, die dat moment toevallig in het ziekenhuis was, filmde het gebeuren. “Oh, hij kan wandelen! Dank je Jezus”, klonk het opgelucht.

Lees meer »

Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval”

In een nieuwe stap om wateroverlast aan te pakken werd een nieuwe zandzakcontainer geplaatst in de Piljoenstraat. “We hopen ook binnenkort de werken aan het bufferbekken te hervatten.”
The post Zandzakcontainer moet Piljoenstraat in Roeselare helpen bij overlast: “Inwoners snel en efficiënt helpen bij hevige regenval” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Volledige uitroeiing is niet meer mogelijk”, maar met deze 2 methodes help jij de reuzenbalsemien toch onder controle te houden

Onder meer door haar ‘springzaad’ dat meters ver van de moederplant kan vliegen, weet de reuzenbalsemien zich aan een razendsnel tempo te verspreiden. Zo kan je de plant bij ons in alle provincies terugvinden. En dat terwijl ze hier oorspronkelijk niet voorkwam. Hoe is de reuzenbalsemien hier terechtgekomen? Vormt ze een bedreiging voor andere planten? En wat kunnen we er

Lees meer »

Controverse rond Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ blijft groeien: “In 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten”

De ophef rond ‘B&B zoekt lief’-deelnemer Jelmont Van Gestel (62) neemt stilaan groteske proporties aan. Volgens juicechannel ‘RealityFBI’ is de Nederlander in 2017 veroordeeld wegens ontucht met twee patiënten. Wat is er aan de hand? En was VTM op de hoogte van zijn juridische voorgeschiedenis? De zender reageert voor het eerst op de commotie rond de meest omstreden realityfiguur van

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

Op een strand in Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt in de buurt van Dunedin op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn, meldt de plaatselijke natuurbeschermingsdienst Department of Conservation (DOC). Tot nu toe is er

Lees meer »