Parlementsverkiezingen Frankrijk: Onderzoek geopend na aanval op RN-kandidaat

Er is donderdag in de Franse stad Saint-Etienne een onderzoek geopend vanwege groepsgeweld, na een schermutseling waarbij een kandidaat voor de parlementsverkiezingen van het extreemrechtse Rassemblement National (RN) werd aangevallen. Dat heeft het lokale parket gemeld. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van proefproject”

In 2023 werd tijdens de zomermaanden op het kanaal Roeselare-Leie een proefproject opgestart om het probleem van blauwalgen aan te pakken. “Het is echter nog wachten op resultaten van dat proefproject”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die enkele weken geleden nog een vraag stelde aan gouverneur Carl Decaluwé.
The post Opnieuw blauwalgen in kanaal Roeselare-Leie: “Wachten op resultaten van

Lees meer »

Russische theatermakers veroordeeld wegens “rechtvaardigen van terrorisme”, voor stuk dat bekroond werd met belangrijkste theaterprijs

In Rusland zijn een theaterregisseur en een toneelschrijver elk tot 6 jaar cel veroordeeld wegens "rechtvaardiging van terrorisme". De 2 vrouwen hadden een theaterstuk gemaakt over een Russische vrouw die naar Syrië reist en met een IS-strijder trouwt. Medestanders van een van de veroordeelden vermoeden dat haar anti-oorlogsstandpunten de echte reden waren om haar te vervolgen.

Lees meer »

Ergste noodweer lijkt voorbij, maar schade op sommige plaatsen aanzienlijk – Gemeentelijk rampenplan afgekondigd in Mechelen

Een zware regen- en onweerszone is vanmiddag en vanavond van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken. Het onweer ging gepaard met hevige neerslag, hagel en zware rukwinden. De schade is aanzienlijk. In Kapelle-op-den-Bos werd een jeugdkamp geëvacueerd, in Lippelo bij Puurs-Sint-Amands brandde een boerderij uit na een vermoedelijke blikseminslag en in Mechelen werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Volg alle

Lees meer »

Drie kunstenaars exposeren in de Nieuwpoortse Stadshalle

Drie kunstenaars stellen samen tentoon in Zaal Stadshalle op het Marktplein. Van 11 tot en met 21 juli kan je de expo bezoeken van 10 tot 18 uur. Ze vullen elkaar aan in het tonen en doorgeven van schoonheid. Geen enkel werk is het resultaat van toeval, maar een doordachte weergave van een onbeschrijfbaar gevoel door de gepaste technieken te

Lees meer »

Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde: “Helpt om onze zorgen even te vergeten”

Bellewaerde verwelkomde op dinsdag 24 kansarme gezinnen die dankzij het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’ en zijn ‘Fonzies’ een zorgeloze all-in daguitstap konden beleven. “Het gaat om gezinnen met kinderen die zich al jaren geen daguitstap kunnen veroorloven”, zegt coördinator Kristien Verhaeghe van het fonds ‘Vakantie Voor Iedereen’.
The post Vakantie Voor Iedereen trakteert 24 kansarme gezinnen op dagje Bellewaerde:

Lees meer »

“Tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

De VRT reageert na kritiek op gedateerd weerbericht: “Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”

“Een ongelukkige samenloop van omstandigheden”, reageert de VRT op de commotie rond hun gedateerde weerbericht dinsdagavond. Tijdens de pauze van de halve finale van het EK kreeg de kijker een duidelijk vooraf opgenomen weerbericht te zien, terwijl het noodweer op dat moment al een spoor van vernieling door ons land had getrokken. De reacties op sociale media waren niet mals

Lees meer »

Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel”

Verthé Interieurs, een interieurwinkel vlakbij de Markt van Harelbeke, organiseert een wijnactie ten voordele van Het Ventiel. Die vzw zet zich in voor mensen met jongdementie. Met de actie wil Verthé Interieurs ervoor zorgen dat zij beter ondersteund worden.
The post Verthé Interieurs en Wijnen Vanassche lanceren actie: “Lekkere wijn voor goed doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »