Opgelet als je reis boekt via Booking.com: bedrijf waarschuwt voor explosie aan gevallen van oplichting

Boekingssite Booking.com waarschuwt dat artificiële intelligentie (AI) een explosie aan reisfraude veroorzaakt, zo meldt BBC. “Het voorbije anderhalf jaar was er sprake van een stijging tot 900 procent van het aantal gevallen van oplichting”, luidt het.

 

Meer krantenkoppen in België

Grote zoekactie naar mogelijk vermiste watersporter stopgezet: “Man heeft zichzelf in veiligheid gebracht”

Voor de kust van Zeebrugge en Knokke-Heist gingen de reddingsdiensten dinsdag in de vooravond volop op zoek naar een mogelijk vermiste watersporter. Of de man effectief nog op zee zat, was niet helemaal zeker. Er werden dus geen risico’s genomen en ook de reddingshelikopter werd ingezet. Rond 19.15 uur kwam het nieuws dat de zoekactie werd stopgezet. De man is

Lees meer »

Aanslag op Trump zorgt voor storm aan complottheorieën op sociale media: “Joe Biden heeft de opdracht gegeven”

“Mensen proberen feiten te verdraaien om hun verschillende agenda’s te dienen”, zegt Megan Squire, een Amerikaanse data-analiste. Zaterdagavond scheerde de kogel maar rakelings langs Trump zijn oor of sociale media ontplofte meteen met wilde speculaties en beschuldigingen over de dader achter de aanslag. Een overzicht van enkele absurde complottheorieën die de ronde doen op verschillende platformen.

Lees meer »

Bejaard koppel even vast in diepe gracht in Handzame nadat auto kantelt

Een bejaard koppel raakte woensdagavond in een zeer hachelijke positie vast in z’n auto toen ze in de gracht reden waarna het voertuig zeer schuin kantelde. Gelukkig passeerden vlak daarna kennissen die hen met de nodige moeite uit de wagen konden halen. Ook de brandweer werd opgeroepen om te helpen bij de bevrijding.
The post Bejaard koppel even vast

Lees meer »

Straks giftige spinnen in huis door de havens? “Verwant van zwarte weduwe heeft zich intussen al gevestigd hier”

Er komen wellicht dagelijks exotische spinnen binnen via de Antwerpse haven. Dat zegt de Antwerpse spinnenexpert Koen Van Keer. Hij pleit bij de overheid dan ook voor een meldpunt en een structurele aanpak, want ze kunnen een gevaar betekenen voor onze gezondheid en voor inheemse dieren en planten. "Zo is de Grote Steatoda, verwant aan de Zwarte weduwe, hier intussen

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Senaatsleider Schumer heeft Biden zaterdag gevraagd zich terug te trekken”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »