ONZE PUNTEN. Muzikaal top, maar ook een tikkeltje vervelend: dit was Tool op Graspop

Een plejade aan prijzen. Populair tot ver buiten de landsgrenzen. Als er één band is die op de eerste Graspop-dag niet op uw must see-lijstje mocht ontbreken, is het Tool wel. Maar is de groep rond frontman Maynard James Keenan de hype écht waard? Kort gezegd: volgens ons niet helemaal. Onze vrouw vond dit vooral een gevalletje van nodeloos moeilijk doen. 

Meer krantenkoppen in België

Amerikacorrespondente Greet De Keyser over gevolgen voor Trumps campagne: “Hij gaat moordaanslag gebruiken om er sterker uit te komen”

In Milwaukee gaat vandaag de Republikeinse conventie van start en die zal volledig in het teken staan van de moordaanslag op hun presidentskandidaat Donald Trump. Onze correspondente Greet De Keyser, die alles ter plekke volgt, ziet nu een extra verenigd Republikeins front. Hoe zal de aanval de verdere campagne van Trump beïnvloeden? En is dit nu al de genadeslag voor

Lees meer »

Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar nieuw pand… en veranderen meteen ook naam: “Iedereen noemde ons toch al ‘t Smoefel”

Frituur ’t Smoefelhuisje wordt frituur ’t Smoefel, in een nieuw pand, slechts enkele huizen verderop. Daarbij vallen zowel het interieur als de kaart op. De frituur van Mieke Vanlanduyt (47) en Eva Beirens (37) innoveert al sinds 2015 met een volledig onlinegerichte werking en doet dat nu opnieuw.
The post Mieke (47) en Eva (37) verhuizen met frituur naar

Lees meer »

Prinses Kate doet opvallende uitspraak rond gezondheid na bezoek aan natuurhistorisch museum: “Ik ken de kracht van natuur”

Kate Middleton (42), die sinds februari een kankerbehandeling ondergaat, bracht onlangs een bezoek aan het natuurhistorisch museum in Londen, dat recent z’n nieuwe tuinen opende. Op Instagram loofde de prinses “de inzet van het museum om mensen opnieuw in contact te brengen met natuur”. Tussen de lijnen door gaf ze ook een knipoog naar haar eigen gezondheidstoestand.

Lees meer »

Brouwerij Omer Vander Ghinste viert 10.000ste bezoeker

Brouwerij Omer Vander Ghinste mocht donderdag 18 juli zijn 10.000ste bezoeker verwelkomen. De gelukkige was 26-jarige Robbe Depoorter uit Deerlijk. De projectleider was op teambuilding samen met de rest van het personeel van Immo Bossu uit Rumbeke. “Ik ben grote fan van Omer! Vanavond zal ik al een eerste biertje van het cadeau nuttigen.”
The post Brouwerij Omer Vander

Lees meer »

Programma bezoek paus Franciscus aan België bekend: ontmoeting met slachtoffers seksueel misbruik “in alle discretie”

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek in België "in alle discretie" met slachtoffers van seksueel misbruik spreken. Dat blijkt uit het volledige programma van het pausbezoek. Wanneer die ontmoeting precies zal plaatsvinden en wie er aanwezig zal zijn is niet bekend. Het Vaticaan zal "omwille van discretie" pas over de bijeenkomst communiceren nadat die heeft plaatsgevonden.

Lees meer »

“Omdat hij rijk is en wij arm zijn”: ook onze koning Leopold II ontsnapte aan de dood bij aanslag op zijn leven

In de Verenigde Staten zindert de mislukte moordaanslag op Donald Trump nog na. Maar ook in België deed politiek geweld het land al opschrikken. In 1902 kwam Leopold II in het vizier van een Italiaans anarchist, die in hartje Brussel op klaarlichte dag het vuur opende op de koning der Belgen. Een reconstructie van een waanzinnig eenmanscomplot. De dader betaalde

Lees meer »

Nederlandse autohandelaren mogen BMW’s van uitgebrand vrachtschip niet verkopen

Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW’s van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verhandelen. De rechtbank in Den Haag geeft de ondernemers ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW’s

Lees meer »

“Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist in rouw na overlijden erevoorzitter Magda Lievens (82)

Het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist is in rouw na het overlijden van Magda Lievens (82). De vrouw was jaar en dag voorzitter van het toneelgezelschap en laat een diepe leegte achter bij alle leden. “Zij was een echte toneelmama. Een groot voorbeeld voor velen”, klinkt het bij het toneelgezelschap.
The post “Ze was een voorbeeld voor velen”: Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist

Lees meer »

Defecte boiler veroorzaakt brand in Desselgem

Langs de Kleine Nieuwstraat in Desselgem is vrijdagnamiddag brand ontstaan in de garage van een woning. De bewoonster merkte de rook zelf op iets na 15:00 uur.
The post Defecte boiler veroorzaakt brand in Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdachte van fietsdiefstal bij ex-wielrenner in Meerbeke aangehouden

Er is man aangehouden die ervan verdacht wordt 2 dure racefietsen te hebben gestolen bij een ex-wielrenner in Meerbeke, bij Ninove. De dief geraakte binnen in de garage waarvan de poort op een kier stond. Op camerabeelden is te zien hoe hij tewerk ging. De politie vond de dief via de beelden, de man is aangehouden. De fietsen zijn nog

Lees meer »