Onze landgenoot Dirk drumt al 8 jaar bij Megadeth: “Soms sta ik in LA een krop sla te kiezen, en dan word ik plots herkend”

“Als klein jongetje droomde ik ervan om ooit op een podium te staan. Maar dat het zo’n proporties zou aannemen: dat had ik nooit verwacht.” Nochtans mag Dirk Verbeuren (49) zich al acht jaar de drummer van Megadeth noemen, en behoort hij daarmee tot de groten van het genre. Donderdagavond stond de band op Graspop, en speelde Dirk een thuismatch. “Die regen? Niet belangrijk, mijn familie wél.” 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in vlammen op

Brandweerpost Zuid-IJzer hielp maandagmiddag met het blussen van een zware brand in een weide op Frans grondgebied. De brand bevond zich een tweehonderdtal meter over de grens, achter het pand gekend als café ‘De Miserie’ van de populaire tv-reeks ‘Chantal’.
The post Brandweer Zuid-IJzer helpt Franse collega’s met zware brand net over de grens: tractor en tarweveld gaan in

Lees meer »

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

Beelden tonen hoe mensen in ziekenhuis reageerden toen gewonde Donald Trump aankwam

In het Butler Memorial Hospital in het Amerikaanse Pennsylvania was het alle hens aan dek op zaterdag 13 juli. De gewonde voormalig president Donald Trump werd binnengevoerd nadat hij een moordpoging overleefde tijdens zijn campagne. Rick Foerster, die dat moment toevallig in het ziekenhuis was, filmde het gebeuren. “Oh, hij kan wandelen! Dank je Jezus”, klonk het opgelucht.

Lees meer »

Meer Vlaamse woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard

In Vlaanderen zijn vorig jaar 4.725 woningen ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van Wonen in Vlaanderen. Het gaat om een record van minstens de jongste 5 jaar, al betekent dat niet per se dat er meer woningen in slechte staat verkeren. Mogelijk wijst het cijfer vooral op een toenemend aantal controles.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Trump zegt dat Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan is” en dat “niemand gelooft dat Biden echt Covid had”: “Moeten campagnegeld terugbetalen wegens fraude”

Donald Trump heeft uitgebreid gereageerd op de terugtrekking van Joe Biden als presidentskandidaat. Hij zegt onder meer dat huidig vicepresident Kamala Harris “nog makkelijker te verslaan” is, en dat niemand gelooft dat Biden echt Covid-19 had. “Moet de Republikeinse Partij niet terugbetaald worden wegens fraude?”

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Dochter van Danny Fabry mengt zich in vete met Danny Junior: “Papa mág niet op bezoek bij hem, dat is de waarheid”

Op z’n 48ste al getroffen door een zware beroerte. Danny Junior, zoon van Danny Fabry (75), gaat door een hel. En op enige steun van zijn beroemde vader moet hij niet rekenen, zo liet de zanger al verstaan. Volgens zijn dochter Lauren (23) zit de zaak echter anders in elkaar. “Papa was gewoon niet welkom”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »

OPROEP. Ondervind jij hinder door de wereldwijde computerstoring?

Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten. In ons land zijn onder meer twee ziekenhuizen, de NMBS en de luchthaven getroffen. Ben jij getroffen op een of andere manier? Laat het ons weten.

Lees meer »