Ondernemers uit Ruiselede en Wingene die gevestigd zijn in straat waarvan binnenkort naam wijzigt krijgen een symbolische vergoeding

Het was een verzuchting die al eens opdook vanuit de Respect-oppositie in een van de vorige gemeenteraden en ook vanuit Unizo-hoek kwamen er opmerkingen over het thema. Nu is de knoop doorgehakt: zowel Ruiselede als Wingene zijn bereid een symbolische vergoeding te betalen voor ondernemers, die gevestigd zijn langs straten waarvan namen of nummers door de nakende fusie gewijzigd worden. Het gaat om 131 Ruiseleedse en 61 Wingense ondernemingen.

Zowel voorzitter Jelle Rutsaert van Unizo Ruiselede als voorzitter Nathalie Bauwens van Unizo Wingene-Zwevezele toonden zich voordien al bezorgd over de impact van de geplande fusie op de lokale ondernemingen. “De operationele kosten van zo’n straatnaamwijzigingen mogen niet onderschat worden”, aldus beide voorzitters.

Vandaar dat burgemeesters Greet De Roo en Lieven Huys zich uiteindelijk bereid toonden, een symbolische vergoeding te bieden. “We zullen een vergoeding betalen van 100 euro voor natuurlijke personen (eenmanszaken, geen particulieren) en 200 euro voor rechtspersonen (vennootschappen, bvba, …). Hiermee hopen we onze ondernemers te ondersteunen en de overgang een beetje te versoepelen”, aldus De Roo en Huys.

Het werd een regeling waarin iedereen zich kon vinden.

Waardering

De ondernemers hoeven hiervoor niets te doen. Elke betrokken ondernemer wordt persoonlijk aangeschreven, met de nodige instructies hoe ze de vergoeding kunnen ontvangen. De uitbetalingen zijn voorzien voor het najaar van 2024.

Naar verluidt heeft Digitaal Vlaanderen een Life Event Scan opgesteld, om de impact van een fusie op burgers, ondernemingen en verenigingen in kaart te brengen. Je kan die info raadplegen op de fusiewebsite www.fusiewingeneruiselede.be/gevolgen.

Ook de schepenen van lokale economie Frans Debouck (Ruiselede) en Ann Mesure (Wingene) toonden zich tevreden met het resultaat. “Het is een blijk van onze waardering voor de inzet en het aanpassingsvermogen van onze ondernemers.”

The post Ondernemers uit Ruiselede en Wingene die gevestigd zijn in straat waarvan binnenkort naam wijzigt krijgen een symbolische vergoeding is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eén week voor start Spelen in Parijs nog 1,2 miljoen (vaak goedkope) tickets beschikbaar: “Gouden kans voor Belgische sportfans”

Amper één week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn verrassend genoeg nog 1,2 miljoen tickets beschikbaar – ook voor de wedstrijden van Belgische medaillefavorieten zoals Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgische basket- en hockeyploegen. Bij die laatsten zelfs vanaf de spotprijs van 24 (!) euro. “Voor de Belgische sportliefhebber is dit een gouden kans”,

Lees meer »

Londen gaat strijdkrachten evalueren om land te beschermen voor “gevaarlijker wereld”

De nieuwe Britse regering gaat de strijdkrachten evalueren, om het land te beschermen voor een “gevaarlijker en meer volatiele wereld”. De defensie-uitgaven zullen “verantwoordelijk verhoogd worden” om “het uitgeholde Britse leger te versterken”. Starmer wil de uitgaven verhogen tot 2,5 procent van het bnp, kondigde hij aan nadat hij vorige week de NAVO-top in Washington heeft bijgewoond.

Lees meer »

“Het is niet meer dan normaal dat Nicola wat jaloers is”: Glen Cuyle (21) mag naar de Spelen… ten koste van broer Nicola

Tweelingbroers Glen en Nicola Cuyle (21) zijn onafscheidelijk. De twee gymnasten uit Ingelmunster trainen wekelijks zo’n dertig uur samen, studeren samen en zijn ook daarbuiten zowat altijd samen. Nu mag de ene zich opmaken voor de Olympische Spelen, terwijl de andere net naast een ticketje voor Parijs greep. Een gesprek met de broers.
The post “Het is niet meer

Lees meer »

Hond Jo-Jo terug bij eigenaar na kort geding met Anton Corbijn

Hond Jo-Jo is terug bij zijn eigenaar Michael Ruben op Ibiza. Dat heeft Paul Tjiam, de advocaat van de eigenaar van Jo-Jo, vrijdag aan het ANP laten weten. Jo-Jo logeerde een paar maanden bij de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn in Amsterdam, maar deze weigerde het dier af te staan toen Ruben Jo-Jo weer terug wilde hebben. De rechtbank oordeelde woensdag

Lees meer »

Amerika-kenner over Trumps running mate: “Met Vance lanceert hij zijn opvolger voor lange termijn”

De man die Donald Trump als zijn running mate en dus mogelijks vice-president aanstelde, J.D. Vance, was acht jaar geleden nog een rabiate tegenstander van Trump. Hij suggereerde zelfs dat Trump “de Amerikaanse Hitler” was. Waarom koos Trump deze senator uit Ohio als zijn rechterhand die zich plots wél achter de Republikeinse presidentskandidaat schaart? Expert Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent,

Lees meer »

KIJK. Koning Charles lijkt gefrustreerd door page die zijn mantel goedlegt

Koning Charles leek net voor zijn troonrede even gefrustreerd door één van de pages. De jongen legde zijn mantel goed, maar Charles besloot het heft in eigen handen te nemen. Op videobeelden is te zien dat de Britse royal zijn mantel zelf wil goedleggen. Het is niet helemaal duidelijk of hij echt geïrriteerd is of hij de jongen alleen maar

Lees meer »

“Modder, natte slaapzakken en de geur van vuile was met puberzweet.” Op reportage in het verzopen tentenkamp van Chiro Tempo uit Essen

Hun sokken zijn doorweekt, hun slaapzakken nat en in hun valies is alles klam, alles vochtig. Maar ook al staan de plassen nog tussen hun veldbedden, in Arendonk maken 105 geëvacueerde Chiroleden zich klaar voor de terugkeer naar hun weggespoelde kampplaats. “We zijn naar de Decatlon gereden en hebben gezegd: ‘geef ons al uw botten en al uw regenjassen.”

Lees meer »

“Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980

Eind deze maand starten de Olympische Spelen in de Franse hoofdstad Parijs. De Westhoek telt verschillende ex-olympiërs. Wij zochten hen op en blikken terug naar hun olympische ervaring. Vandaag deel 3: ex-baanwielrenner Jan Blomme (65).
The post “Niet het verhoopte resultaat, wel een onvergetelijk avontuur”: baanwielrenner Jan Blomme uit Langemark blikt terug op Olympische Spelen van 1980 appeared first

Lees meer »